search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:46
MENU CLOSE

Κυβερνητική επιτροπή για την ανεργία

02.08.2011 06:43
Κυβερνητική επιτροπή για την ανεργία - Media

Την Τετάρτη το απόγευμα θα συνεδριάσει η κυβερνητική επιτροπή υπό τον Πρωθυπουργό, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν οι επερχόμενες κυβερνητικές δράσεις για την καταπολέμηση της ανεργίας.

Την Τετάρτη το απόγευμα θα συνεδριάσει η κυβερνητική επιτροπή υπό τον Πρωθυπουργό, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν οι επερχόμενες κυβερνητικές δράσεις για την καταπολέμηση της ανεργίας.

Ειδικότερα πρόκειται για προγράμματα κατάρτισης ανέργων καθώς και εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γ.Κουτρουμάνη, το πρόγραμμα αφορά 55.000 ανέργους και ο αριθμός αυτός μπορεί να φτάσει τις 70.000.
Πρόκειται για πρόγραμμα απασχόλησης σε έργα κοινωφελούς χαρακτήρα πεντάμηνης διάρκειας. Ο μηνιαίος μισθός ανέρχεται στα 625 ευρώ, με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.
Η εφαρμογή του προγράμματος θα ξεκινήσει τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου αρχικά από την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα επεκταθεί σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε αυτή την περίοδο είναι η ανεργία» τόνισε ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας στο Mega και πρόσθεσε ότι μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου το πρόβλημα αυτό διογκώνεται.
Παράλληλα, προωθούνται και προγράμματα κατάρτισης εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, μέσω της επιδότησης των επιχειρήσεων, προκειμένου να διασφαλιστούν θέσεις εργασίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:45