search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:51
MENU CLOSE

Τραμπ: Τέλος οι απελευθερώσεις κρατουμένων από το Γκουαντάναμο – Είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι άνθρωποι

04.01.2017 06:40
Τραμπ: Τέλος οι απελευθερώσεις κρατουμένων από το Γκουαντάναμο - Είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι άνθρωποι - Media

 

Φαίνεται πως η πρακτική του Ντόναλντ Τραμπ να ασκεί πολιτική μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter δεν πρόκειται να σταματήσει, τουλάχιστον μέχρι την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του την 20η Ιανουαρίου.

Αυτή τη φορά αναφέρθηκε στο θέμα της αποφυλάκισης κρατουμένων από τη βάση του Γκουαντάναμο γράφοντας πως «δεν θα απελευθερωθούν άλλοι κρατούμενοι. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι άνθρωποι και δεν πρέπει να ξαναμπούν στα χαρακώματα».

Δεν είναι σαφές το τι οδήγησε σε αυτή του τη δήλωση αλλά το θέμα της βάσης του Γκουαντάναμο απετέλεσε μείζον ζήτημα της εξωτερικής πολιτικής του Ομπάμα, ο οποίος προσπάθησε να κλείσει τη βάση κατά τη διάρκεια της οκταετούς προεδρίας του.

Οι διεθνείς οργανώσεις έχουν κριτικάρει τη βάση για τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης καθώς και για το γεγονός ότι οι κρατούμενοι δεν περνάνε από δίκη. Ο Ομπάμα δεν κατάφερε να την κλείσει τελείως αλλά απελευθέρωσε πολλούς κρατούμενους ενώ σύμφωνα με τους New York Times θα μεταφέρει ακόμα 18 πριν το τέλος της θητείας του, αφήνοντας 41 κρατούμενος στον Τραμπ.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:50