search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:34
MENU CLOSE

Συνελήφθη η καταζητούμενη Πόλα Ρούπα – Τι λέει η ΕΛΑΣ

05.01.2017 05:36
Συνελήφθη η καταζητούμενη Πόλα Ρούπα - Τι λέει η ΕΛΑΣ - Media

 

Στο Εφετείο οδηγήθηκε η Πόλα Ρούπα που συνελήφθη το πρωί, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία καθώς διώκεται ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» 

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη εντοπίστηκε σε γκαρσονιέρα στην οδό Ζαϊμη 14 στην Ηλιούπολη, όπου διέμενε με το ανήλικο παιδί της. Μαζί με την 48χρονη συνελήφθη και μια 25χρονη  η οποία στην αρχή θεωρούνταν πως φιλοξενούσε τη Ρούπα στο σπίτι της. Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε η 25χρονη ήταν η babysitter του γιου της Ρούπα η οποία έμενε στην περιοχή τα τελευταία δύο χρόνια. 

Η αστυνομία παρακολουθούσε τις τελευταίες δυο με τρεις μέρες το σπίτι όπου διέμενε η Πόλα Ρούπα και σύμφωνα με τους αστυνομικούς που τη συνέλαβαν η Πόλα Ρούπα το μόνο που τους είπε ήταν “Προσέξτε το παιδί μου”.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ το παιδί μεταφέρθηκε στο τμήμα προστασίας ανηλίκων, όπου και παραμένει μέχρι να το παραλάβουν οι παππούδες του.

Στη συνέχεια, η Πόλα Ρούπα οδηγήθηκε στο Εφετείο προκειμένου να εκτελεστούν οι δύο καταδικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούν σε βάρος της και ζήτησε από την Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών την φροντίδα του παιδιού της από την μητέρα και την αδελφή της.

Η 48χρονη σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη που με εντολή της Εισαγγελίας Εφετών θα κρατηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού αν και προς το παρών θα παραμείνει υπό κράτηση στην ΓΑΔΑ, φέρεται να μην θέλησε να αναφερθεί στην Εισαγγελική λειτουργό σε τίποτε άλλο πλην του ζητήματος του ανήλικου γιου της.

Μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται η είδηση πως η Ρούπα είχε όπλο στην κατοχή της, ενώ η σήμανση έχει κάνει το σπίτι κάνει «φύλλο και φτερό», ψάχνοντας για περισσότερα στοιχεία. 

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί πιστεύουν ότι το σπίτι αυτό δεν μπορεί να είναι γιάφκα με οπλισμό της οργάνωσης, γι’ αυτό αναζητούν άλλους χώρους και ήδη διενεργούνται έρευνες σε άλλες περιοχές της Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί διερευνούν ακόμη ένα γκαράζ στην οδό Κύπρου 26, στσον Άλιμο, το οποίο φαίνεται να συνδέεται με τη Ρούπα.

Υπενθυμίζεται ότι η Πόλα Ρούπα που είχε καταδικαστεί για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» είχε παραβιάσει μαζί με τον σύντροφό της, Νίκο Μαζιώτη, στη διάρκεια της δίκης τους περιοριστικούς όρους και είχαν εξαφανιστεί.

Ο Μαζιώτης είχε συλληφθεί έπειτα από ένοπλη καταδίωξη στο Μοναστηράκι τον Ιούλιο του 2014. Στη συνέχεια είχε βρεθεί το κρησφύγετο του ζευγαριού στην Πεύκη, χωρίς όμως να εντοπιστούν η ίδια και το παιδί της.

Στο διάστημα που αναζητούνταν η Πόλα Ρούπα φέρεται να είχε διαπράξει ληστείες τραπεζών, όπως σε υποκατάστημα τράπεζας στο νοσοκομείο «Σωτηρία» και σε υποκατάστημα τράπεζας στη Μαλεσίνα.

Είχε επίσης αποπειραθεί να οργανώσει την απόδραση με ελικόπτερο του Νίκου Μαζιώτη και μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς από τις φυλακές Κορυδαλλού, το οποίο απέτυχε μετά από αντίδραση του πιλότου, ο οποίος ήταν πρώην αστυνομικός του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών και κατάφερε να αφοπλίσει την Πόλα Ρούπα (που πυροβόλησε τρεις φορές εν πτήσει) και να προσγειώσει με ασφάλεια το ελικόπτερο σε ερημική περιοχή μεταξύ Πλαταιών και Ερυθρών.

Φωτογραφία της Ρούπα από τη μεταφορά της στο Εφετείο

 

 

Η Πόλα Ρούπα ήταν επικηρυγμένη με το ποσό του ενός εκατομμυρίου.

Aναζητούνταν από την Αστυνομία από τον Ιούνιο του 2012, όταν και είχε παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους, μαζί με τον Νίκο Μαζιώτη, αφού είχε παρέλθει το 18μηνο της κράτησής της.

Στις 8 Μαρτίου 2016, η Πόλα Ρούπα με επιστολή της είχε παραδεχθεί ότι βρισκόταν πίσω από το σχέδιο για την απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο του Νίκου Μαζιώτη από τις φυλακές Κορυδαλλού στις 21 Φεβρουαρίου 2016.

Η ίδια, στην ίδια επιστολή, ανέλαβε την ευθύνη για την ένοπλη  ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στο νοσοκομείο «Σωτηρία», στις 25 Ιουνίου 2016, με λεία 300.000 ευρώ, προκειμένου να οργανώσει και να χρησιμοποιήσει μέρος των χρημάτων αυτών για την επιχείρηση απόδρασης με το ελικόπτερο. Τα σχέδιά της απέτρεψε ο πιλότος του ελικοπτέρου. Τότε ήταν και η τελευταία φορά που οι Αρχές έφτασαν κοντά στη Ρούπα.

Η ένοπλη ληστεία στη Μαλεσίνα

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, που συμμετείχε στις έρευνες για την ένοπλη ληστεία που έγινε, στις 14 Σεπτεμβρίου 2016, σε υποκατάστημα τράπεζας στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας, με λεία 180.000 ευρώ, «έβλεπε» την Πόλα Ρούπα πίσω από το χτύπημα.

Τότε, η συμμετοχή της Αντιτρομοκρατικής αποφασίστηκε λόγω του τρόπου δράσης των ληστών.

Οι δύο γυναίκες και ένας άντρας εισέβαλαν στο υποκατάστημα λίγο πριν κλείσει και με την απειλή όπλων άρπαξαν τα χρήματα από το χρηματοκιβώτιο, τα ταμεία και το ΑΤΜ και διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο Toyota Starlet κλεμμένο, το οποίο βρέθηκε λίγο αργότερα εγκαταλελειμμένο στην περιοχή της Θήβας. Οι γυναίκες ήταν μεταμφιεσμένες με περούκες.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος σχετικά με την επιχείρηση σύλληψης της καταζητούμενης για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας Πόλας Ρούπα ανέφερε:

Συνελήφθη σήμερα το πρωί (05 Ιανουαρίου 2017), σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, η 48χρονη αναζητούμενη για τρομοκρατική δραστηριότητα, Παναγιώτα Ρούπα.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε την 06.10 ώρα σε διαμέρισμα στην περιοχή της Ηλιούπολης Αττικής.

Είχε μαζί της το ανήλικο παιδί της, το οποίο παραδόθηκε για προστατευτική φύλαξη στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υπό την εποπτεία της Εισαγγελέα Ανηλίκων.

Στη συνέχεια, την 07.00 ώρα περίπου, σε διαμέρισμα στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου Αττικής και σε παράλληλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνελήφθη 25χρονη ημεδαπή, η οποία κατηγορείται για υπόθαλψη, καθώς φέρεται να παρείχε συνδρομή στην αναζητούμενη Παναγιώτα Ρούπα.

Και τις δύο επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνέδραμε η Ε.Κ.Α.Μ. και παρίσταντο εκπρόσωποι των Εισαγγελικών Αρχών.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος της αναζητούμενης Παναγιώτας Ρούπα εκκρεμούν:

απόφαση του Ε΄ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, από το έτος 2013, με την οποία της επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης πενήντα (50) ετών και έξι (6) μηνών, για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση “ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ” και τη δράση της εν λόγω οργάνωσης έως και το έτος 2010,
ένταλμα Σύλληψης του 15ου Τακτικού Ανακριτή, από το έτος 2014, που αφορά, μεταξύ άλλων, στα αδικήματα της συγκρότησης – διεύθυνσης τρομοκρατικής οργάνωσης, της κατασκευής, προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών, της έκρηξης με πρόθεση από κοινού από την οποία προέκυψε κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και κίνδυνος για άνθρωπο και προκλήθηκαν σωματικές βλάβες, της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας με πρόκληση έκρηξης και της διακεκριμένης κλοπής από κοινού.
απόφαση του ΣΤ΄ Τριμελούς Εφετείου Αθηνών, από το έτος 2016, με την οποία ορίστηκε συνολική ποινή φυλάκισης έντεκα (11) ετών, σχετικά με έκρηξη Α.Ε.Μ την 10 Απριλίου 2014, έξω από τα γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδος, την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει με προκήρυξη η τρομοκρατική οργάνωση «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ».

Επιπλέον:

από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχει σχηματισθεί σε βάρος της δικογραφία για συμμετοχή στον σχεδιασμό και την εκτέλεση οργανωμένου σχεδίου απελευθέρωσης εγκλείστων στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, με τη χρήση ελικοπτέρου, την 21 Φεβρουαρίου 2016, υπόθεση για την οποία διενεργείται κυρία ανάκριση από τον Ειδικό Ανακριτή – Εφέτη Αθηνών, ενώ
στο πλαίσιο της προανάκρισης για την παραπάνω υπόθεση, προέκυψε η συμμετοχή της σε ένοπλη ληστεία υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς, εντός του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών “Η ΣΩΤΗΡΙΑ”, την 25 Ιουνίου 2015.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνεχίζονται.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:27