search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:20
MENU CLOSE

Συνεχίζεται ο χαμός με τα 600 δισ. δολάρια του Αρτέμη Σώρρα

05.01.2017 09:39
Συνεχίζεται ο χαμός με τα 600 δισ. δολάρια του Αρτέμη Σώρρα  - Media

Στα χρόνια της κρίσης και της απελπισίας ο Αρτέμης Σώρρας εμφανίστηκε ως ένας σύγχρονος «Μεσσίας», ο οποίος υποσχόταν ότι με 600 δισ. δολάρια θα βάλει μία και καλή τέλος στο χρέος της Ελλάδας.

Για να γίνει πειστικός ήθελε από την πρώτη στιγμή να εμφανίζει δικαστικά έγγραφα που φαινομενικά αποδείκνυαν την ορθότητα των υποσχέσεών του. Εγγραφα που στη συνέχεια θα τα κράδαιναν οι πιστοί οπαδοί του ως τις μεγάλες «αποδείξεις» που θα γιγάντωναν το φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις».

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Ελεύθερος Τύπος μία απόφαση του Η’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών του 2013 ήρθε να του δώσει το «έρεισμα» που ζητούσε. «Ουδόλως αποδείχθηκε η ανυπαρξία του ανωτέρω χρηματικού ποσού ή η πλαστότητα των τίτλων που το ενσωματώνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά η απόφαση.

Τα «αθωωτικά» για τον Σώρρα δικαστικά έγγραφα έγιναν φέιγ βολάν από τα μέλη της οργάνωσης, που άρχισαν να διατυμπανίζουν ότι ήρθε για αυτούς η «δικαίωση». Χαρακτηριστικά επικαλούνταν ότι η απόφαση αναφέρει πως «ο Σώρρας τυγχάνει διαχειριστής χρηματικού ποσού ύψους 600.000.000.000 δολαρίων που ανήκει σε αλλοδαπή εταιρία επενδύσεων με την επωνυμία Red Partner Limited που εδρεύει στο Λονδίνο. Το ποσό έχει ενσωματωθεί σε έξι διεθνή γραμμάτια του αμερικανικού ταμείου, ονομαστικής αξίας εκάστου 100.000.000.000 δολαρίων, λήξεως το μήνα Αύγουστο του έτους 2014, τα οποία έχουν κατατεθεί σε λογαριασμό καταπιστεύματος και φυλάσσονται προς πίστωση και χορηγία της Ελληνικής Δημοκρατίας (…). Συγκεκριμένα τούτος (ο Σώρρας) προτίθεται να χορηγήσει το ανωτέρο ποσό στο ελληνικό κράτος υπό μορφή δανείου».

Πολίτες που πίστεψαν στην ύπαρξη των χρημάτων άρχισαν να στέλνουν εξώδικα προς τις κατά τόπους ΔΟΥ ζητώντας το συμψηφισμό των οφειλών τους με τα ομόλογα του αρχηγού του φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις».

Η υπόθεση Σώρρα είχε φτάσει το 2013 στο δικαστήριο μετά από μήνυση του Αδωνη Γεωργιάδη για διασπορά ψευδών ειδήσεων περί κατάθεσης 600 δισ. σε ομόλογα του αμερικανικού Δημοσίου για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους. Μετά το «θολό» τοπίο που δημιούργησε η απόφαση του Η’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, μόνο ο Αρειος Πάγος είναι αυτός που θα μπορούσε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Στο πλαίσιο αυτό, ο δικηγόρος Πέτρος Πανταζής υπέβαλε χθες αίτηση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση.

«Η απόφαση γράφει ότι τα χρήματα υπάρχουν και είναι κατατεθειμένα. Πρόκειται για μία αδιανόητη δικαστική απόφαση που εγκυμονεί κινδύνους για το κοινωνικό σύνολο. Και αυτό γιατί η επίκλησή της μπορεί να παρασύρει συμπολίτες μας να πιστέψουν τα λεγόμενα του Σώρρα. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν υπάρξει άνθρωποι που πλήρωσαν 60 ευρώ για έξοδα επιδόσεως εξωδίκου ζητώντας την αποπληρωμή των χρεών τους προς την εφορία από τα ομόλογα Σώρρα. Ο Αρειος Πάγος μπορεί να ζητήσει αναίρεση υπέρ του νόμου και να ξεκινήσει τη διερεύνηση της υπόθεσης», λέει στον «Ελεύθερο Τύπο» ο κ. Πανταζής.

Ο Αρτέμης Σώρρας σχολίασε χθες ειρωνικά το θέμα της δικαστικής απόφασης δηλώνοντας: «Ναι, είμαι ο πιο επικίνδυνος που υπάρχει για όλο το καθεστώς και όλους τους μηχανισμούς του. Εάν θέλετε στοιχεία και αποδείξεις, να σας τις δώσω επίσημα για να μην εκτίθεστε δημοσίως. Ζητήστε μου και θα σας δώσω εγώ στοιχεία, επικίνδυνα ζώα».

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:19