search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:28
MENU CLOSE

Αναστάτωση σε αμερικανικές υπηρεσίες-Κογκρέσο από τα tweets του Ντόναλντ Τραμπ

05.01.2017 09:46
Επιστρέφει εκτάκτως από τις διακοπές του ο Τραμπ λόγω της πυρηνικής απειλής από τη Β. Κορέα   - Media

Αναστάτωση επικρατεί μεταξύ των αξιωματούχων των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών εξαιτίας των αναρτήσεων του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Τwitter αλλά και τη δημόσια αμφισβήτηση την οποία εκφράζει για το έργο τους, σύμφωνα με το CNN.

Κανένας δεν επιθυμεί να έρθει σε σύγκρουση με το νέο αφεντικό. Ωστόσο οδηγούμαστε σε αυτή τη νέα εποχή η οποία είναι επιθετική, δήλωσε ένας αξιωματούχος.

Ένας άλλος πρόσθεσε: Είναι λυπηρό όταν πολιτικοί δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στο ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν αλλά και στον ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ παρά στους αμερικανούς πράκτορες που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους καθημερινά προκειμένου να εξασφαλίσουν μία αντικειμενική ανάλυση των πληροφοριών. Το σχόλιο αυτό αναφέρεται σε χθεσινή ανάρτηση του Τραμπ στο Twitter, στην οποία αναφέρθηκε σε δήλωση του Ασάνζ ότι δεν υπέκλεψε τα ηλεκτρονικά μηνύματα του Δημοκρατικού Κόμματος από τους Ρώσους, οι οποίοι επίσης απορρίπτουν τις καταγγελίες για εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Παράλληλα, οι αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών τονίζουν ότι υπάρχει ασυμβατότητα μεταξύ των δημοσίων (επιθετικών) τοποθετήσεων που κάνει ο Τραμπ για τη δράση και λειτουργία των υπηρεσιών πληροφοριών και της συμπεριφοράς του πίσω από τις κάμερες όταν λαμβάνει από τις μυστικές υπηρεσίες τις απόρρητες ενημερώσεις.

Τα στελέχη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που έχουν γνώση των ενημερώσεων αυτών δηλώνουν ότι η συμπεριφορά του Τραμπ κατά το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα διεξαγωγής των ενημερώσεων είναι επαγγελματική και ευγενική, ενώ επιδεικνύει σεβασμό. Σε γενικές γραμμές ακούει προσεκτικά και δεν παρεμβαίνει στη διάρκεια των ενημερώσεων, ενώ άλλες φορές κάνει ερωτήσεις κι αμφισβητεί αυτά που ακούει, συμπλήρωσε άλλος αξιωματούχος.

Υψηλόβαθμη πηγή της ομάδας μεταβίβασης της εξουσίας δήλωσε ότι ο Τραμπ στη διάρκεια των απόρρητων ενημερώσεων κάνει ερωτήσεις προσθέτοντας: “Οι ερωτήσεις είναι καλές”. Ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος δεν αμφισβητεί τα στοιχεία που του παρουσιάζονται αλλά όντως αμφισβητεί τα συμπεράσματα που εξάγονται από τις πληροφορίες που συγκροτούν τις ενημερώσεις.

Παράλληλα οι θέσεις που εκφράζει ο Ντόναλντ Τραμπ, εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, κατά των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών διχάζουν τους ηγετικούς κύκλους των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο.

Αρκετά από τα στελέχη αυτά είναι έτοιμα να του επιτεθούν αναφορικά με το σκεπτικισμό που εκφράζει στο ζήτημα που έχει προκύψει με τις καταγγελίες σχετικά με την εμπλοκή της Ρωσίας στις προεκλογικές ηλεκτρονικές υποκλοπές κατά του Δημοκρατικού Κόμματος και στελεχών του. Άλλα στελέχη συνιστούν μία πιο προσεχτική διαχείριση στην υπόθεση αυτή, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Washington Post».

Οι διαφωνίες που έχουν προκύψει εξαιτίας των διαφορετικών θέσεων κι απόψεων για το θέμα αυτό ενδέχεται να οξυνθούν καθώς το Κογκρέσο αρχίζει να διερευνά τις καταγγελίες της CIA αναφορικά με τη ρωσική εμπλοκή υπέρ του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Επικριτές του Βλαντίμιρ Πούτιν στις ΗΠΑ, όπως οι Γερουσιαστές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Τζον Μακέιν και Λίντσεϊ Γκράχαμ, επιδιώκουν τον καταλογισμό ευθυνών στη Ρωσία αναφορικά με τις καταγγελίες εμπλοκής της στην πολιτική ζωή των ΗΠΑ.

Ωστόσο, οι προσπάθειες αυτές, βρίσκουν εμπόδιο στη στάση άλλων γερουσιαστών που προτιμούν να περιμένουν προκειμένου να λάβουν γνώση για τις αποδείξεις και τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Άλλα στελέχη συνιστούν στάση αναμονής μέχρι την επίσημη ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του Ντόναλντ Τραμπ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:27