search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 03:56
MENU CLOSE

Παιχνίδι με αστάθεια και… ζόμπι

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1950
05-01-2017
08.01.2017 04:00
mits-17.jpg
 
Στην αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης πριν από την έξοδο στις αγορές ποντάρει η Ν.Δ.
Ο πολυμέτωπος αγώνας φθοράς της κυβέρνησης εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζεται με αδιάπτωτο ρυθμό. Μετά την πρωτοχρονιάτική κόντρα γύρω από το πόθεν έσχες της Όλγας Γεροβασίλη το 2013, τις τελευταίες μέρες το ζήτημα επικεντρώθηκε στην παρουσία του Βασίλη Μουλόπουλου στον ΔΟΛ και τη σχετική σεναριολογία. Παρότι κανένας στη Ν.Δ. δεν κατόρθωσε τόσο καιρό να εντοπίσει το ζήτημα με την υπουργό Εσωτερικών, το έχει αναγάγει αίφνης σε μείζον ζήτημα. 
 
Στην Πειραιώς επισημαίνουν ότι η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ τόσα χρόνια να ρίχνει «λάσπη στον ανεμιστήρα» έπιασε και ότι και οι ίδιοι επιχειρούν ένα συστηματικό πόλεμο φθοράς, διότι τώρα το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα έχει γράψει κυβερνητικά χιλιόμετρα και δεν είναι πια αθώο. Η προσπάθεια δηλαδή να μοιραστεί και ο ΣΥΡΙΖΑ πολιτική φθορά και τοξικότητα αποτελεί πρωτεύουσα πολιτική της Ν.Δ., η οποία, παρότι δεν την παράγει η ίδια, αναπαράγει με εντατικό ρυθμό την αντιπολιτευτική τακτική Μέσων Ενημέρωσης. 
 
Τελευταίο «όπλο στη φαρέτρα» της Ν.Δ. αποτελεί ο κίνδυνος ενός τέταρτου μνημονίου. Καθημερινά ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρεί να εμπεδωθεί η πεποίθηση στην κοινή γνώμη ότι η χώρα, με την αντιφατική και αμήχανη πολιτική του Ευκλείδη Τσακαλώτου, οδεύει σε νέα σκληρή συμφωνία με τους δανειστές.
Η πίεση που ασκεί η Ν.Δ. στην κυβέρνηση έχει έναν και μόνο στόχο: να φέρει τα πολιτικά πράγματα σε αδιέξοδο ποντάροντας στη συνεχή αποδυνάμωση και αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο στόχος είναι οι εκλογές να έρθουν σε μια εποχή αδυναμίας για τον Τσίπρα και όχι σε μια φάση κατά την οποία θα επικρατεί η αίσθηση πως οι θυσίες του ελληνικού λαού έχουν κάποιο όφελος και κυρίως πριν ολοκληρωθεί η δοκιμαστική φάση εξόδου της ελληνικής οικονομίας στις αγορές για δανεισμό.
 
Ζυζητάνε με τους… ληγμέμους
«Μετά το συμπληρωματικό μνημόνιο του Ιουνίου, τη συνυπογραφή της δήλωσης του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, την επιστολή μετάνοιας του Τσακαλώτου στις 23 Δεκεμβρίου και τη συνέντευξή του στην «Καθημερινή» στις 31 Δεκεμβρίου 2016, ήρθε η σειρά του κυβερνητικού εκπροσώπου Δ. Τζανακόπουλου να επιβεβαιώσει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα δίνει τα πάντα στους δανειστές με αντάλλαγμα την παραμονή της στην εξουσία. Ο Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5», παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει σε πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ και για μετά το 2018, δήλωσε ο Β. Κικίλιας, συνεπής στη σκληρή γραμμή. 
 
Στο μεταξύ έντονες διαμαρτυρίες προκαλεί στο εσωτερικό του κόμματος η είδηση ότι μια σειρά πρώην βουλευτές που εγκατέλειψαν τη Ν.Δ. στα δύσκολα επιχειρούν να επανέλθουν. Νυν βουλευτές και πολιτευτές αντιμετωπίζουν με εξαιρετική καχυποψία την πιθανότητα να επιστρέψουν πρόσωπα όπως ο Κ. Κιλτίδης, που πολιτεύτηκε με τον ΛΑΟΣ, ή ο Θ. Γιαννόπουλος, στέλεχος μέχρι πρότινος των ΑΝΕΛΛ. 
Ακόμα και για τον Δ. Σταμάτη της Αιτωλοακαρνανίας, που είχε αποχωρήσει επί Σαμαρά, φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα, ενώ και για μια σειρά από εκουσίως ή ακουσίως αποστασιοποιημένα στελέχη των κυβερνήσεων Καραμανλή υπάρχει σοβαρό ζήτημα. Το θέμα είναι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να κάνει παιχνίδι εξουσίας μεταμορφώνοντας πολιτικά ζόμπι σε «μουτζαχεντίν» του…
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 03:48