search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:40
MENU CLOSE

Στην κατάψυξη η χώρα από το νέο κύμα κακοκαιρίας – Χιόνια και προβλήματα στην κυκλοφορία στην Αττική – Που απαιτούνται αλυσίδες στο εθνικό οδικό δίκτυο

06.01.2017 07:10
Καιρός: Χιόνια και βροχές το Σαββατοκύριακο - Media

Το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τις περισσότερες περιοχές της χώρας έφτασε και στην Αττική, προκαλώντας τα πρώτα προβλήματα στην κυκλοφορία από αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Η κακοκαιρία ξεκίνησε από την Ήπειρο, με χιονοπτώσεις σε αρκετές περιοχές, που συνοδεύονται από ισχυρούς νοτιοδυτικούς ανέμους. Οι μετεωρολόγοι επιμένουν ότι το ψύχος θα είναι δριμύ αν και οι χιονοπτώσεις θα είναι εξασθενημένες, σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις.

Μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου εργάζονται στις περιοχές του Δίστρατου, του Ανηλίου, του Μετσόβου, της Φούρκας, ενώ τόσο οι υπηρεσίες της Περιφέρειας όσο και των Δήμων βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για το κύμα κακοκαιρίας.

Από την Παρασκευή η «Αριάδνη» ήδη κινείται πάνω από την ηπειρωτική χώρα γρήγορα προς το Βόρειο Αιγαίο και οι χιονοπτώσεις επηρεάζουν περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Τσουχτερό είναι το κρύο στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς σε πολλές πόλεις η θερμοκρασία είναι κάτω από μηδέν. Ενδεικτικά, στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία είναι στους -2 βαθμούς Κελσίου, στη Φλώρινα -10, στο Κιλκίς -7, στη Βέροια -3, στα Γρεβενά -4 και στην Κοζάνη -8.

Εξάλλου, όπως ανακοινώθηκε από τις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται σε σημεία του επαρχιακού δικτύου στην Κεντρική Μακεδονία.

Ειδικότερα, στην Ημαθία, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται σε τμήματα των επαρχιακών οδών Νάουσας- Σελίου, Βέροιας-Σελίου Βέροιας-Κοζάνης Βέροιας- Δασκίου και Οδό Νάουσας- 3/5 Πηγαδίων.

Στον νομό Πέλλας, αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται στις επαρχιακές οδούς Άρνισσας- Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρρας και Κερασιάς- Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρρας.

Στις Σέρρες, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται σε τμήματα της επαρχιακής οδού Σερρών-Λαϊλιά.

Τέλος, στο Κιλκίς απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε τμήμα της επαρχιακής οδού Γουμένισσας – Λιβαδίων.

Χιόνια και στην Αττική

Από το βράδυ της Παρασκευής προς το ξημέρωμα Σαββάτου τα χιόνια αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους και στα βόρεια προάστια της Αττικής, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας και κυρίως το Σάββατο, οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν και στα νότια του νομού.

Την Κυριακή από τον χιονιά θα πληγούν τα νησιά του Αιγαίου και κυρίως η Εύβοια, οι Σποράδες, οι Κυκλάδες και η Κρήτη.

Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού των ημερών οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίας που σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας θα είναι ακόμα και κάτω από τους -10 βαθμούς Κελσίου, ενώ ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας ο υδράργυρος δεν θα ξεπερνάει τους μηδέν βαθμούς με αποτέλεσμα να επικρατεί ολικός παγετός.

Οι άνεμοι πνέουν θυελλώδεις νότιοι 7 με 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα του Σαββάτου βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:39