search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:55
MENU CLOSE

Προφυλακιστέες Ρούπα-25χρονη – «Ζήτω ο ένοπλος αγώνας» φώναξε η Πόλα Ρούπα (Photos)

06.01.2017 13:44
Προφυλακιστέες Ρούπα-25χρονη - «Ζήτω ο ένοπλος αγώνας» φώναξε η Πόλα Ρούπα (Photos) - Media
Προφυλακιστέες κρίθηκαν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ενώπιον της 5ης τακτικής Ανακρίτριας η Πόλα Ρούπα και η 25χρονη που συνελήφθη χθες μαζί της οι οποίες είναι αντιμέτωπες με κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.
 
Οι δύο γυναίκες, όπως είχαν προαναγγείλει, αρνήθηκαν να απολογηθούν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δέχθηκαν και οι δύο ότι συμμετέχουν στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».
 
Η δίωξη που ασκήθηκε νωρίτερα σήμερα σε βάρος των δύο, αφορά τα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος της:
 
– Συγκρότησης τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών με τρόπο, έκταση και υπό συνθήκες που είναι δυνατό να βλάψουν σοβαρά μια χώρα με σκοπό να εκφοβίσουν σοβαρά ένα πληθυσμό, να βλάψουν σοβαρά και να καταστρέψουν τις θεμελιώδεις, συνταγματικές, πολιτικές και οικονομικές δομές.
– Διακεκριμένης κλοπής με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων.
 
Κατηγορούνται επίσης και για τις πλημμεληματικές κατηγορίες της πλαστογραφίας και της άρνησης δακτυλοσκόπησης.
 
Βγαίνοντας από το ανακριτικό γραφείο, κάτω από ισχυρή αστυνομική δύναμη, η Πόλα Ρούπα φώναξε: «Ζήτω ο ένοπλος αγώνας για την επανάσταση».

Nωρίτερα, ζητώντας να δοθεί ο εξάχρονος γιος της στους συγγενείς της, χαρακτηρίζοντας τον “αιχμάλωτο πολέμου” και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας της Αστυνομίας, η Πόλα Ρούπα, η οποία από χθες όπως και ο σύζυγός της φυλακισμένος στον Κορυδαλλό βρίσκονται σε απεργία πείνας ζητώντας να δοθεί ο γιος τους στη μητέρα και την αδελφή της 48χρονης, για μια ακόμη φορά αρνήθηκε να απολογηθεί δίνοντας μέσω του συνηγόρου της Φραγκίσκου Ραγκούση μια ιδιόχειρη πεντασέλιδη επιστολή-μανιφέστο όπου χαρακτηρίζει τον εαυτό της επαναστάτρια η οποία δεν έχει να απολογηθεί για τίποτα.

Ανατροπή όμως υπήρξε όσον αφορά στο ρόλο που είχε η 25χρονη φοιτήτρια, η οποία σε δικό της σημείωμα παραδέχθηκε ότι είναι μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης “Επαναστατικός Αγώνας” .

Επιπλέον, σύμφωνα με πηγές της αντιτρομοκρατικής υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που εμπλέκουν τη νεαρή γυναίκα στην ένοπλη ληστεία που είχε διαπράξει η Ρούπα σε υποκατάστημα τράπεζας στη Μαλεσίνα, με λεία 305.000 ευρώ.

Το κατηγορητήριο που επιβαρύνει τις δύο γυναίκες είναι “καταπέλτης” , αφού ο Εισαγγελέας τους κατηγορεί για 2 κακουργήματα και δύο πλημμελήματα και κυρίως σύσταση νέας τρομοκρατικής οργάνωσης , καθώς και το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων

Όσον αφορά στον γιο του Μαζιώτη και της Ρούπα με ανακοίνωση του το υπουργείο δικαιοσύνης ξεκαθάρισε ότι δεν έχει “συλληφθεί” και μόλις εξασφαλιστεί η σωματική και ψυχική του ασφάλεια θα δοθεί στους συγγενείς της Πόλας Ρούπα.

Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί της σήμανσης και αντιτρομοκρατικής θα παραμείνουν ημέρες όπου έμενε η Πόλα Ρούπα μαζί με το γιο της στην Ηλιούπολη, έχοντας ήδη συλλέξει πλήθος στοιχείων σχετικά με την 48χρονη τρομοκράτη . Σύμφωνα με πηγές της αντιτρομοκρατικής.

Η Ρούπα είχε μαζί της έξι διαφορετικά πλαστά δελτία ταυτότητας, για ενοικίαση κατοικιών και ΙΧ.

Ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας βρέθηκε στην κατοχή και της 25χρονης.

Επιπλέον στο σπίτι φέρεται να βρέθηκαν περισσότερα από 70 χαρτάκια με ονόματα πολιτικών και επιχειρηματιών, που από ότι φαίνεται δεν αποτελούσαν στόχο οι ίδιοι αλλά κτίρια ιδιωτικών εταιρειών και του Δημοσίου που συνδέονται με τα πρόσωπα αυτά.

Όσον αφορά τη γιάφκα με τα δύο αυτοκίνητα και τις βαλίτσες με τα όπλα και τα υλικά για την κατασκευή εκρηκτικών υλών οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής θεωρούν ότι δεν πρόκειται για το βασικό αποθηκευτικό χώρο του Ε.Α. αλλά αναζητούν άλλο σπίτι όπου η Ρούπα και οι συνεργοί της έχουν κρύψει το βαρύ οπλισμό.

Πριν από λίγη ώρα βρέθηκε ένα κενό γκαράζ σε περιοχή της Αττικής που φέρεται να είχε ενοικιάσει η 25χρονη, και που δεν αποκλείεται να λειτουργούσε ως νέος αποθηκευτικός χώρος για τον οπλισμό. Η αντιτρομοκρατική δεν αποκλείει να προκύψει και σχέση ή σύνδεση με την έτερη τρομοκρατική οργάνωση που δραστηριοποιείται στον ένοπλο αγώνα, τον ΟΛΑ, και μένει να φανεί αν οι εκτιμήσεις των αστυνομικών έχουν βάση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:55