search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:06
MENU CLOSE

Στη νέα πρωτεύουσα της Αιγύπτου θα κτιστεί το μεγαλύτερο μουσουλμανικό τέμενος

07.01.2017 15:47
Αίγυπτος: Ο Σίσι απέλυσε τον αρχηγό του Στρατού - Media

 

Τη μεγαλύτερη εκκλησία αλλά και το μεγαλύτερο μουσουλμανικό τέμενος στη χώρα, αποκάλυψε ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, ότι θα κτίσει στη νέα πρωτεύουσα της Αιγύπτου, που ήδη κτίζεται κοντά στο Σουέζ, μιλώντας στη χθεσινοβραδινή χριστουγεννιάτικη θεία λειτουργία των κοπτών, στον καθεδρικό ναό του Καΐρου.

Ο Αλ Σίσι, που μάλιστα επισκέπτεται για τρίτη φορά τους κόπτες κατά την κορυφαία γιορτή τους, τόνισε στον σύντομο χαιρετισμό του μέσα στην εκκλησία -παρουσία του κόπτη πατριάρχη Ταουάντρος Β’- ότι εκείνος θα είναι και ο πρώτος δωρητής για την κατασκευή αυτών των δύο λατρευτικών χώρων στην υπό κατασκευή νέα πρωτεύουσα της Αιγύπτου.

«Καθώς βρίσκομαι σε έναν από τους οίκους του Θεού», τόνισε ο Αιγύπτιος Πρόεδρος μιλώντας προς τους κόπτες χριστιανούς, που εόρταζαν χθες και σήμερα τα Χριστούγεννα (σύμφωνα με το παλαιό ημερολόγιο), «προσεύχομαι στον Θεό να προστατεύει εσάς, να προστατεύει την Αίγυπτο και να διατηρήσει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Αίγυπτο», επισήμανε ο Πρόεδρος Αλ Σίσι, προσθέτοντας: «Με τη βοήθειά μας, η Αίγυπτος θα διδάξει στην περιοχή, την αγάπη, την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:03