search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:54
MENU CLOSE

Αντίστροφη μέτρηση για τις Χρυσές Σφαίρες

07.01.2017 20:04
Χρυσές Σφαίρες 2018: Το Χόλιγουντ ντύθηκε στα μαύρα κατά της σεξουαλικής βίας (Photos) - Media

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει για την 74η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή (8/1) στο ξενοδοχείο Beverly Hilton του Λος Άντζελες, σημαίνοντας την έναρξη των κινηματογραφικών εκδηλώσεων στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού που θα κορυφωθούν με την απονομή των βραβείων Όσκαρ τον Φεβρουάριο.

Τα καθήκοντα του οικοδεσπότη θα αναλάβει φέτος ο Αμερικανός παρουσιαστής του «The Tonight Show» Τζίμι Φάλον, ο οποίος υπόσχεται σε συνέντευξή του στο The Hollywood Reporter πως η τελετή θα μοιάζει με ένα μεγάλο πάρτι με διάσημους προσκεκλημένους, ένα πιθανό χορευτικό νούμερο με τον Τζάστιν Τίμπερλεϊκ και αρκετό.. «Game of Thrones». Από την βραδιά δεν θα λείψουν και αστεία για τον Ντόναλντ Τραμπ. «Δεν θα επικεντρωθούμε μόνο σε αυτό, αλλά η ορκωμοσία του είναι σε μια εβδομάδα, οπότε θα βρίσκεται στο μυαλό όλων… Οι Χρυσές Σφαίρες θα είναι το πρώτο και μάλλον το τελευταίο πάρτι που θα κάνουμε μέσα στο 2017» δήλωσε ο ίδιος.

Στις πρώτες θέσεις των διεκδικητών για τα βραβεία, βρίκονται -με επτά υποψηφιότητες- το «La La Land» του Ντάμιεν Σαζέλ και το «Moonlight» του Μπάρι Τζένκινς με έξι. Οι δύο αυτές ταινίες δίνουν και το στίγμα στις κατηγορίες «Κωμωδία/Μιούζικαλ» και «Δράμα» αντίστοιχα, με την καθεμιά τους να θεωρείται και το φαβορί για το μεγάλο βραβείο της Καλύτερης Ταινίας. Ακολουθεί το σπαρακτικό οικογενειακό δράμα «Manchester by the Sea» του Κένεθ Λόνεργκαν με τους Κέισι Άλεκ και Μισέλ Γουίλιαμς, το οποίο συγκεντρώνει πέντε υποψηφιότητες.

Η φετινή βραδιά, όμως, θα είναι ιδιαίτερη, καθώς θα έχει και ελληνικό ενδιαφέρον. Ο Κόλιν Φάρελ είναι υποψήφιος για τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ανδρικής ερμηνείας (σε κωμωδία ή μιούζικαλ) για το «The Lobster» του Γιώργου Λάνθιμου. Συνυποψήφιοί του στην ίδια κατηγορία είναι ο Ράιαν Γκόσλινγκ για το «La La Land», ο Χιου Γκραντ για το «Florence Foster Jenkins», ο Ράιαν Ρέινολντς για το «Deadpool» και ο Τζόνα Χιλ για το «War Dogs».

Η Νικολ Κίντμαν, ο Ματ Ντέιμον, η Ντρου Μπάριμορ, η Βαϊόλα Ντέιβις, ο Έντι Ρέντμεϊν, η Σιένα Μίλερ, ο Σιλβέστερ Σταλόνε, η Έιμι Σούμερ, η Σοφία Βεργκάρα, η Ρις Γουίδερσπουν και η Γκόλντι Χόουν είναι ορισμένοι μόνο από τους διάσημους προσκεκλημένους που θα βρεθούν επί σκηνής για να απονείμουν τα βραβεία, αλλά και να βοηθήσουν στην παρουσίαση του κινηματογραφικού θεσμού τον Τζίμι Φάλον. Εκτός από τα καθήκοντά τους ως παρουσιάστριες, τόσο η Νικόλ Κίντμαν όσο και η Βαϊόλα Ντέιβις είναι επίσης υποψήφιες για το βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου, με την πρώτη για τη συμμετοχή της στο «Lion» του Αυστραλού Γκαρθ Ντέιβις και τη δεύτερη για την ταινία «Fences» του Ντένζελ Γουάσινγκτον.

Το τιμητικό βραβείο «Σεσίλ Μπ. ΝτεΜιλ» για το 2017 θα παραλάβει η ηθοποιός Μέριλ Στριπ, για τα 40 χρόνια προσφοράς της στη βιομηχανία του κινηματογράφου. Η 67χρονη ηθοποιός έχει τιμηθεί στο παρελθόν με τρία βραβεία Όσκαρ για τις ερμηνείες της στις ταινίες «Η σιδηρά κυρία», «Η εκλογή της Σόφι» και «Κράμερ εναντίον Κράμερ» και έχει κερδίσει οκτώ Χρυσές Σφαίρες, ενώ και φέτος είναι υποψήφια για την ερμηνεία της στην ταινία «Florence Foster Jenkins» του Στίβεν Φρίαρς.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:54