search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 04:02
MENU CLOSE

Ενήμερη η κυπριακή κυβέρνηση για τα διαμειφθέντα στις επαφές Κοτζιά στη Νέα Υόρκη

07.01.2017 20:12
Ενήμερη η κυπριακή κυβέρνηση για τα διαμειφθέντα στις επαφές Κοτζιά στη Νέα Υόρκη - Media

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι η κυπριακή κυβέρνηση είναι πλήρως ενήμερη για τα διαμειφθέντα στις σημαντικές συναντήσεις που είχε στη Νέα Υόρκη ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς.

Ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι είναι ενήμερη από τον ίδιο τον κ. Κοτζιά για το περιεχόμενο των επαφών του στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών.

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος είπε ότι η επιστολή του Ν. Αναστασιάδη προς τον Αντόνιο Γκουτέρες θα είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητήσουν σε τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχουν αύριο αργά το απόγευμα ο Πρόεδρος της Κύπρου και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ.

Με την επιστολή του ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε τον γγ του ΟΗΕ για τη συμμετοχή του στη διάσκεψη της Γενεύης και υπό την ιδιότητα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι συζήτηση για το περιεχόμενο της επιστολής έγινε ήδη σε επίπεδο μόνιμου αντιπρόσωπου της Κυπριακής Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Έθνη.

Στο μεταξύ, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί ολοκλήρωσε σήμερα τις επαφές του στην κατεχόμενη Λευκωσία και αναχωρεί για τη Γενεύη αύριο το μεσημέρι.

Ο Ακιντζί είχε συνάντηση με τους πρώην ηγέτες της τουρκοκυπριακής κοινότητας Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και Ντερβίς Έρογλου.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Ταλάτ δήλωσε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία συγκαλείται διεθνής διάσκεψη, η οποία πρέπει να καταλήξει σε λύση, ενώ ο Ντερβίς Έρογλου είπε ότι οι δηλώσεις από την Ελλάδα και τη νότια Κύπρο, κατά την έκφρασή του, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια ελπίδας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10