search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:47
MENU CLOSE

Γαλλία – δημοσκοπήσεις: Κερδίζει έδαφος ο Μοντεμπούρ κατά του Βαλς

08.01.2017 12:55
14-06-2016 - Media

   
Μειώθηκε το προβάδισμα που έχει στις δημοσκοπήσεις έναντι των αντιπάλων του ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς ενόψει των προκριματικών εκλογών του Σοσιαλιστικού Κόμματος, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ifop, η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα στην εφημερίδα Journal du Dimanche.

Ο Βαλς, ο οποίος ανήκει στη δεξιά πτέρυγα του κόμματός του, εκτιμάται ότι θα κέρδιζε με 36% στον πρώτο γύρο των προκριματικών, στις 22 Ιανουαρίου, έναντι του 45% που του έδινε τον Δεκέμβριο η ίδια δημοσκόπηση.

Το ποσοστό του κυριότερου αριστερού αντιπάλου του, του Αρνό Μοντεμπούρ, μειώθηκε κατά μία ποσοστιαία μονάδα στο 24%, αλλά εκείνο του Μπενουά Χαμόν, ενός άλλου αριστερού, αυξήθηκε στο 21% από τις 14 Δεκεμβρίου.

Ο Βενσάν Πεϊγιόν, ο οποίος τοποθετεί τον εαυτό του στο κέντρο του κόμματος και εισήλθε στην κούρσα διεκδίκησης του χρίσματος μόλις τον περασμένο μήνα, εμφανίζεται να κερδίζει 9% στον πρώτο γύρο.
Σε περίπτωση δεύτερου γύρου ανάμεσα στους Βαλς και Μοντεμπούρ, στις 29 Ιανουαρίου, ο τελευταίος θα εξασφάλιζε το 52% της ψήφου. Τον περασμένο μήνα ο Βαλς εμφανιζόταν να προηγείται οριακά του Μοντεμπούρ με 51%.

Άλλες πρόσφατες δημοσκοπήσεις έχουν δείξει ότι κανένας σοσιαλιστής υποψήφιος δεν θα πάει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών τον Μάιο με τον συντηρητικό υποψήφιο Φρανσουά Φιγιόν και την ακροδεξιά ηγέτιδα Μαρίν Λεπέν να θεωρούνται πιθανότεροι αντίπαλοι.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:46