search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:22
MENU CLOSE

Ο Τραμπ αποδέχθηκε το ρόλο της Ρωσίας στο χακάρισμα των Δημοκρατικών

09.01.2017 06:19
ΗΠΑ: Ο Τραμπ απαιτεί να ακυρωθούν οι εκλογές για τη Γερουσία στην Τζόρτζια - Media

 

Ο προσωπάρχης του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ, ο Ρέινς Πρίμπους, δήλωσε πως ο Ντόναλντ Τραμπ παραδέχθηκε την εμπλοκή των Ρώσων στο χακάρισμα του ηλεκτρονικού ταχυδρομίου του Τζον Ποντέστα.

Συγκεκριμένα δήλωσε πως «Ο Τραμπ δεν αρνείται πως συγκεκριμένες μονάδες στη Ρωσία έπαιξαν ρόλο στο συγκεκριμένο χακάρισμα».

Μέχρι τώρα ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ είχε παραδεχθεί τη ρωσική εμπλοκή μόνο ανεπίσημα ενώ έχει επανειλημμένως υποβαθμίσει τη σημασία της.

Ο Τραμπ έχει επίσης τη συνήθη τακτική να διαψεύδει δηλώσεις των βοηθών του, οπότε τα λεγόμενα του Πρίμπους ισχύουν μέχρι αποδείξεως του εναντίων.

Οι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν πως το χακάρισμα έπαιξε σημαίνοντα ρόλο στην τελική επικράτηση του Ντόναλντ Τραμπ επί της Χίλαρι Κλίντον. Αιτία του χακαρίσματος, όπως υποστηρίζουν, ήταν οι δηλώσεις Τραμπ για καλύτερες σχέσεις με τη Ρωσία σε περίπτωση εκλογής του.

Τέλος η πολιτική για την Χίλαρι Κλίντον

Η μεγάλη ηττημένη των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον δεν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα σε καμία εκλογική αναμέτρηση, διαβεβαίωσε σήμερα στενή της συνεργάτιδα.

«Θα βρει τον τρόπο για να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και οικογένειες τα επόμενα χρόνια, αυτή είναι η δέσμευσή της για όλη της την ζωή» δήλωσε η Νίρα Τάντεν, πρόεδρος του κέντρου προβληματισμού Center for American Progress και σύμβουλος της υποψηφίας του Δημοκρατικού Κόμματος στην τελευταία της προεκλογική εκστρατεία.

«Όμως δεν αναμένεται να θέσει ποτέ πια υποψηφιότητα σε μια εκλογική αναμέτρηση» τόνισε η ίδια μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Η συνεργάτιδα της πρώην υπουργού Εξωτερικών προέβη στις παραπάνω δηλώσεις με αφορμή ένα άρθρο των New York Times όπου ο δημοσιογράφος περιγράφει το σενάριο η Χίλαρι Κλίντον να θέσει υποψηφιότητα για το δημαρχιακό θώκο της Νέας Υόρκης, μια παράλογη ιδέα σύμφωνα με την ίδια.

«Δεν πιστεύω ότι θα θέσει υποψηφιότητα για αυτήν την θέση ή για οποιαδήποτε άλλη θητεία» επέμεινε η Νίρα Τάντεν, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει τα ακριβή σχέδια της πρώην Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, ηλικίας 69 ετών.

Η Χίλαρι Κλίντον δεν αποσύρθηκε πλήρως από την πολιτική σκηνή των ΗΠΑ μετά την ήττα της από το Ντόναλντ Τραμπ την 8η Νοεμβρίου. Παρέστη σε δύο δημόσιες εκδηλώσεις κι ανήρτησε κάποια μηνύματα στο Twitter.

Την Τρίτη αναμένεται στο υπουργείο Εξωτερικών στην Ουάσιγκτον όπου θα παραστεί στην τελετή εγκαινίων ενός εκθεσιακού χώρου που θα φέρει το όνομά της. Το περιβάλλον της γνωστοποίησε ότι θα παραστεί επίσης στην τελετή ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ την 20η Ιανουαρίου.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:19