search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:50
MENU CLOSE

Τραγικές οι συνθήκες για τους πρόσφυγες στην Μόρια (Video)

09.01.2017 09:08
Αιχμές από την «Αυγή» στην κυβέρνηση για την παγωμένη Μόρια - Media

Δύσκολες ώρες περνάνε εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες που ζούνε στον καταυλισμό της Μόριας για δεύτερη μέρα σε συνθήκες πολικών θερμοκρασιών. Τα χιόνια είναι εμφανώς λιγότερα, αλλά όχι επειδή έλιωσαν αλλά γιατί μετατράπηκαν σε πάγο. Γυναίκες και παιδιά και άλλα ευάλωτα άτομα ζεσταίνονται σε δύο μεγάλες σκηνές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στις οποίες λειτουργεί ένα σύστημα θέρμανσης.

Οι υπόλοιποι, κυρίως Αφρικανοί άνδρες, ζουν στην πλειονότητά τους στο ανατολικό και στο βόρειο τμήμα του καταυλισμού σε καλοκαιρινές σκηνές σκεπασμένες από τέντες, θαμμένες κυριολεκτικά στον πάγο με κουβέρτες που τους έχουν διανεμηθεί. Με τις οποίες όμως τέτοιες θερμοκρασίες δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν. Σε υπαίθριες φωτιές καίνε ό,τι μπορεί να καεί και κυρίως ξυλεία από τα γύρω ελαιοκτήματα ενώ προσπαθούν και να μαγειρέψουν σε αυτές τις φωτιές κάτι πέραν του προσφερόμενου συσσιτίου.

Στο μεταξύ, η κατάσταση αυτή έχει ανησυχήσει τις οργανώσεις γιατρών που επιχειρούν στο κέντρο, αφού ήδη άρχισαν να προσέρχονται ασθενείς με πόνους στους μύες και στα κόκκαλα λόγω του έντονου ψύχους. Ενώ οι πάγοι όπως υποστηρίζεται δεν αποκλείεται να προκαλέσουν και ορθοπεδικά περιστατικά τις επόμενες ώρες μεταξύ κυρίως των μεταναστών που λόγω καταγωγής δεν ξέρουν να κινηθούν σε τέτοιες συνθήκες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:49