search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:39
MENU CLOSE

To FBI συνέλαβε ανώτατο στέλεχος της Volkswagen

09.01.2017 11:56
To FBI συνέλαβε ανώτατο στέλεχος της Volkswagen - Media

 

Η αμερικανική ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) συνέλαβε ανώτατο στέλεχος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen με την κατηγορία της συνωμοσίας για τη διάπραξη απάτης εις βάρος των ΗΠΑ, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα των New York Times.

O Όλιβερ Σμιντ, που διετέλεσε από το 2014 έως τον Μάρτιο του 2015 επικεφαλής του γραφείου της εταιρείας στις ΗΠΑ για τη συμμόρφωση με το ρυθμιστικό πλαίσιο, συνελήφθη το Σάββατο από ομοσπονδιακούς αστυνομικούς στη Φλόριντα, σημειώνει η εφημερίδα, επικαλούμενη πρόσωπα με γνώση του θέματος.

Η Volkswagen παραδέχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 ότι είχε εγκαταστήσει κρυφό λογισμικό σε 475.000 δίλιτρα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα στις ΗΠΑ για να εξαπατά στους ελέγχους για τις εκπομπές καυσαερίων, κάνοντάς τα να φαίνονται πιο καθαρά. Στην πραγματικότητα, τα αυτοκίνητα είχαν εκπομπές έως και 40 φορές μεγαλύτερες από τα νομικά επιτρεπόμενα επίπεδα μόλυνσης.

Η γερμανική εταιρεία απέφυγε να σχολιάσει την είδηση της σύλληψης. «Η Volkswagen συνεχίζει να συνεργάζεται με το υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς εργαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε τα εκκρεμή ζητήματα στις ΗΠΑ. Δεν θα ήταν σωστό να σχολιάζουμε τις έρευνες που είναι σε εξέλιξη ή να συζητάμε προσωπικά θέματα», ανέφερε η εταιρεία.

Ο Σμιντ αναμένεται να προσαχθεί σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου στο Ντιτρόιτ, σημείωσε η NYT. Η είδηση για τη σύλληψη του Σμιντ έρχεται ενώ η γερμανική εταιρεία πλησιάζει στη διευθέτηση των εις βάρος της ποινικών και αστικών κατηγοριών για την απάτη με τις εκπομπές αερίων των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων της. Η μετοχή της εταιρείας αυξανόταν 2% σήμερα στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:39