search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:18
MENU CLOSE

Απίστευτη καταγγελία: Δημοτική σύμβουλος με καρκίνο διώκεται επειδή «απουσίαζε πιθανόν για λόγους υγείας»

09.01.2017 16:15
Απίστευτη καταγγελία: Δημοτική σύμβουλος με καρκίνο διώκεται επειδή «απουσίαζε πιθανόν για λόγους υγείας» - Media
 
Στην καταγγελία, ότι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αλίμου ζήτησε να προχωρήσουν οι «νόμιμες ενέργειες» σε βάρος δημοτικής συμβούλου η οποία απουσίαζε από τις συνεδριάσεις, αντιμετωπίζοντας σοβαρότατο πρόβλημα υγείας, προχώρησε η δημοτική παράταξη «Άνω-Κάτω στο Καλαμάκι»
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της παράταξης, «ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αλίμου, Μ. Γαρυφαλάκης, με το από 29/8/2016 έγγραφό του προς τη Γενική Γραμματεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, ζήτησε να προχωρήσουν οι νόμιμες ενέργειες σε βάρος της δημοτικής συμβούλου Ελένης Μπελιά, ώστε να της επιβληθούν οι προβλεπόμενες από τον νόμο κυρώσεις. Για ποιον λόγο; Επειδή, όπως ανερυθρίαστα ανέφερε στο έγγραφό του, η επικεφαλής της δημοτικής κίνησης ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι απουσίαζε από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, “πιθανόν για λόγους υγείας”. Δηλαδή, κατά το έγγραφο του προέδρου, απουσίαζε όχι δικαιολογημένα, οπότε θα έπρεπε να εξεταστεί το ενδεχόμενο “κυρώσεων” σε βάρος της, κλπ».
 
Η παράταξη σημειώνει ότι «πέρα από την άμεση και τυπικά επίσημη πληροφόρηση, που η ίδια η ασθενής δημοτική σύμβουλος παρέσχε εγκαίρως στην κατά νόμο αρμόδια, την τότε πρώην πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Γ. Προυντζοπούλου, ενημερώνοντας για τις αναγκαστικές απουσίες της από το δημοτικό συμβούλιο, η ασθένειά της ήταν πλήρως σε γνώση του δημάρχου και ολόκληρου του δημοτικού συμβουλίου. Μάλιστα την πρώτη ημέρα μετά την επιστροφή της στις εργασίες του (και ενώ εξακολουθούσαν οι χημειοθεραπείες και τα προβλήματα που αυτές επιφέρουν) δέχτηκε τις θερμές ευχές για ανάρρωση ΟΛΩΝ των παρισταμένων δημοτικών συμβούλων καθώς και του δημάρχου, αναφερομένων όλων αυτών στη σοβαρή ασθένεια που αντιμετώπισε και όχι βέβαια σε κάποιον αόριστο, “πιθανό” λόγο υγείας».
 
Προσθέτει, δε, ότι «συνεχίζοντας την “αλληλογραφία” με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, που εύλογα ζήτησε εξηγήσεις για την υπόθεση, ο κ. Γαρυφαλάκης αρνήθηκε να απαντήσει σε σχετικό αίτημα της τελευταίας για αναλυτική και αιτιολογημένη αναφορά των λόγων, που θα μπορούσαν να καταστήσουν αδικαιολόγητες τις απουσίες της κ. Μπελιά. Δεν δίστασε να αφήσει το θέμα “ανοιχτό”, να δηλώσει εγγράφως ότι “δεν διαθέτει καμία πληροφόρηση από την ενδιαφερόμενη” και αρκέστηκε στις “ανεπίσημες πληροφορίες τρίτων”».
 
Η ανακοίνωση υποστηρίζει ότι «δεν ήταν, φυσικά, σκοπός του μια απλή γραφειοκρατική ταχτοποίηση του θέματος που προκλήθηκε ούτε το κίνητρό του μια, δήθεν, αυστηρή προσήλωση στον τύπο της νομιμότητας. Αυτό που επιζήτησε με την αχαρακτήριστης έμπνευσης ενέργειά του, σε συνεργασία με τον δήμαρχο (χωρίς την έγκριση του οποίου δεν κάνει την παραμικρή κίνηση στον Δήμο), ήταν να εμφανίσει την Ε. Μπελιά ως “ελεγχόμενη” για ασυνέπεια από την Διοίκηση. Χωρίς καμία ντροπή, για λόγους μικροπολιτικής αντιπαράθεσης, επέλεξε ένα χτύπημα κάτω από τη ζώνη, απέναντι σε μια καρκινοπαθή. Τακτική που δεν μπορεί παρά να την αποδοκιμάζει κάθε άνθρωπος, κάθε πολίτης του Αλίμου».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:18