search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 03:44
MENU CLOSE

Μουζάλας: Παίρνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί – Σκληρή αντιπαράθεση με Βαρβιτσιώτη

09.01.2017 18:21
Μουζάλας: Παίρνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί - Σκληρή αντιπαράθεση με Βαρβιτσιώτη  - Media
 
Ως κακή χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στα hot spot νησιά ο υπουργός Μετανάστευσης Γιάννης Μουζάλας, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα προβλήματα που υπάρχουν εν μέσω της σφοδρής κακοκαιρίας ωστόσο επιτέθηκε στην πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς υποστήριξε πως η κυβέρνηση βρήκε αντιδράσεις τόσο από την τοπική αυτοδιοίκηση όσο και από τη ΝΔ σε επίπεδο τοπικών στελεχών που αντέδρασαν στην δημιουργία νέων χώρων φιλοξενίας και στην δημιουργία κλειστού κέντρου. 
 
«Η κατάσταση στα hot spot στα νησιά είναι κακή. Παίρνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί» σημείωσε αρχικά ο Γιάννης Μουζάλας, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ και τομεάρχη Μετανάστευσης Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. 
 
Και στην συνέχεια τόνισε προς την «γαλάζιο» στρατόπεδο πως «η κατάσταση στα νησιά είναι άσχημη γιατί το κόμμα σας έπαιξε έναν άσχημο ρόλο». Όπως είπε «προσπαθήσαμε να βαδίσουμε με την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά βρήκαμε την αντίδρασή της και της ΝΔ σε τοπικό επίπεδο. Πρέπει να καμφθούν οι αντιδράσεις στα νησιά και την κοινωνία τους που υπέκυψαν στην κούραση και τα λαϊκίστικα κελεύσματα τα δικά σας». 
 
Ο Γιάννης Μουζάλας ανέφερε πως ποτέ δεν δήλωσε ότι οι πρόσφυγες στη χώρα μας ξεχειμώνιασαν και πως δεν ζει κανένας μέσα στο κρύο, τονίζοντας πως «δεν είπα ποτέ ότι θα ξεχειμωνιάσουν. Έχω πει ότι πραγματοποιήσαμε έναν άθλο. 50.000 στην ενδοχώρα σε σπιτάκια θερμαινόμενα και ξενοδοχεία».
 
Ο Γιάννης Μουζάλας και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης είχαν μάλιστα σκληρή αντιπαράθεση για το ζήτημα. Ο βουλευτής της ΝΔ καταλόγισε «ανικανότητα» την κυβέρνηση και χαρακτήρισε τον αρμόδιο υπουργό «ψεύτη». 
 
Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής απαντώντας σημείωσε πως «αυτά που λέτε στερούνται σοβαρότητας» ενώ ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ανέφερε πως ο υπουργός «περιφέρεται από κανάλι σε κανάλι και λέει ότι δεν τα κατάφερα όλα», καλώντας τον Γιάννη Μουζάλα να ζητήσει «συγγνώμη» και, και όπως είπε, να μην επιρρίπτει τις ευθύνες για την απραξία του στην πλευρά της αντιπολίτευσης.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24