search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:23
MENU CLOSE

Δείτε πόσες θερμίδες έχει το ποπκόρν – Είναι ελαφρύ σνακ;

10.01.2017 06:22
Δείτε πόσες θερμίδες έχει το ποπκόρν - Είναι ελαφρύ σνακ; - Media

 

Το ποπκόρν είναι ένα υγιεινό και ελαφρύ σνακ, αρκεί να το απολαύσετε στην πιο απλή του μορφή, δηλαδή χωρίς λιπαρές ουσίες και χωρίς υπερβολική ποσότητα αλατιού.

Μια ποσότητα ίση με τρία φλιτζάνια –περίπου 25 γραμμάρια– παρέχει 3 γραμμάρια χορταστικές φυτικές ίνες και 3 γραμμάρια πρωτεΐνες αλλά καθόλου ζάχαρη και μηδενική ποσότητα χοληστερόλης.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του ποπκόρν που το καθιστά ιδανικό σνακ είναι οι ελάχιστες θερμίδες του, αφού τρία φλιτζάνια παρέχουν μόλις 93 θερμίδες!

Προσοχή! Μην πέσετε στην παγίδα να προσθέσετε λάδι ή βούτυρο όταν ετοιμάζετε το ποπκόρν στο σπίτι, σκεπτόμενοι ότι οι λίγες θερμίδες του αφήνουν περιθώρια για… ατασθαλίες.

Εάν αγοράζετε έτοιμο το ποπκόρν από το σούπερ μάρκετ, διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα του προϊόντος ώστε να είστε σίγουροι ότι δεν περιέχει πρόσθετη ζάχαρη ή αλάτι.

Για να δώσετε γεύση στο ποπκόρν, αντί για αλάτι, βούτυρο κ.λπ. μπορείτε να προσθέσετε ρίγανη, μαύρο πιπέρι ή πάπρικα.

Πηγή: Onmed

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:23