search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:21
MENU CLOSE

FBI: Η διοίκηση της VW γνώριζε για το σκάνδαλο και το απέκρυπτε

10.01.2017 07:58
Υπό εποπτεία για τρία χρόνια η VW στις ΗΠΑ μετά από διακανονισμό - Media

 

Δικαστικά έγγραφα.αποδεικνύουν ότι η διοίκηση της Volkswagen είχε ενημερωθεί το 2015 “για την ύπαρξη, τον σκοπό και τα χαρακτηριστικά” μιας συσκευής που παραποιούσε τα αποτελέσματα από τη μέτρηση των εκπομπών καυσαερίων και επέλεξε να μην αποκαλύψει αυτήν την πληροφορία στις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ.

Η μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο της Ανατολικής Περιφέρειας του Μίσιγκαν από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία (FBI) στα τέλη του περασμένου έτους κατηγορεί τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ότι παραπλανούσε σκοπίμως τις ρυθμιστικές αρχές σχετικά με τα αποτελέσματα αυτά στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το κείμενο αυτό το ανώτατο στέλεχος της VW, ο Όλιβερ Σμιτ,  που συνελήφθηε χθες, καθώς και άλλοι εργαζόμενοι στην εταιρεία έκαναν μια παρουσίαση στο εκτελεστικό διοικητικό όργανό της για το θέμα αυτό γύρω στις 27 Ιουλίου 2015.

“Στην παρουσίαση, οι εργαζόμενοι στη VW διαβεβαίωσαν την εκτελεστική διοίκηση ότι οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ δεν γνώριζαν για τη συσκευή”, συνεχίζει η μηνυτήρια αναφορά. Η διοίκηση, αντί να προκρίνει την αποκάλυψη της υπόθεσης στις αρχές, ενέκρινε να συνεχιστεί η συγκάλυψη του θέματος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10