search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:32
MENU CLOSE

Τι λέει ο τουρκικός τύπος για τη δίκη των 8 στρατιωτικών

10.01.2017 09:55
Τι λέει ο τουρκικός τύπος για τη δίκη των 8 στρατιωτικών - Media

Αρχίζουν σήμερα οι δίκες στον Άρειο Πάγο των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που ήρθαν στην Ελλάδα την επόμενη του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου και τους οποίους ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν κατηγορεί ως «πραξικοπηματίες».

Όλο αυτό το διάστημα ο τουρκικός τύπος, ανεξάρτητα από το αν είναι φιλοκυβερνητικός ή αν θεωρείται – μέχρι κάποιο βαθμό- αντιπολιτευόμενος, έχει παρακολουθήσει με αμείωτο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην υπόθεση. Σήμερα στο επίκεντρο των τουρκικών ΜΜΕ βρίσκεται η έναρξη της δίκης και αρκετά είναι τα μέσα που θα την καλύψουν.

« Δύο από τους στρατιωτικούς που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση του ΦΕτουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος οργάνωσε το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, οδηγούνται σήμερα στο ελληνικό δικαστήριο.  Κάποιοι από αυτούς θεωρείται ότι ήταν στην ομάδα η οποία θα δολοφονούσε τον Πρόεδρο Ερντογάν», γράφει η κυβερνητική εφημερίδα Safak (Αυγή)

Εκτενές είναι το ρεπορτάζ της τουρκικής έκδοσης του Sputnik, η οποία αναφέρεται στη στάση του Έλληνα Πρωθυπουργού απέναντι στο πραξικόπημα στην Τουρκία καθώς και στα διλλήματα που αντιμετωπίζει αναφορικά με την έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών. Μάλιστα, ο Sputnik Turkiye επαναλαμβάνει τη γνώμη πως ενδεχομένως οι στρατιωτικοί να μην έχουν δίκαιη δίκη λόγω των πιέσεων που ασκούνται στην Ελλάδα λόγω του προσφυγικού ζητήματος. 

Έτσι και αλλιώς, είναι πάγια θέση των δημοσιογράφων και των ΜΜΕ τα οποία είναι «κοντά» στον Ερντογάν, πως αν οι Έλληνες δεν απελάσουν στην Τουρκία τους «πραξικοπηματίες στρατιωτικούς, τότε αυτό θα δημιουργήσει προβλήματα στις σχέσεις των δύο χωρών και είναι πολύ πιθανόν να οδηγήσει στην κατάρρευση της συμφωνίας της Τουρκίας με την Ε.Ε. για το προσφυγικό».  

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:31