search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:56
MENU CLOSE

Παράταση ως τον Απρίλιο για το «πόθεν έσχες»

10.01.2017 14:59
Παράταση στην υποβολή των δηλώσεων πόθεν έσχες - Media
 
Μέχρι τις 13 Απριλίου 2017 παίρνει παράταση τελικά η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων Πόθεν Έσχες, σύμφωνα με την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. 
Η τρίμηνη τελικά, και όχι δίμηνη, παράταση δίνεται όπως εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, εξαιτίας των των προσφυγών που έχουν καταθέσει στο ΣτΕ οι δικαστικές ενώσεις αλλά και οι καναλάρχες. Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σημείωσε χαρακτηριστικά πως «πιθανολογούμε ότι μέσα στους επόμενους τρεις μήνες θα έχει εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ οπότε η κυβέρνηση θα προχωρήσει αναλόγως. Υπάρχει δυστοκία γενικώς στην καθαρογραφή στις δικαστικές αποφάσεις. Μην με πιέζετε να πω παραπάνω γιατί είμαι και πρώην δικαστικός», ασκώντας έμμεση κριτική στους δικαστικούς για την στάση τους. Συνέχισε μάλιστα λέγοντας πως «βάλαμε προθεσμία 13 Απριλίου γιατί είναι το Πάσχα τότε. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί άλλη παράταση και ότι οι δικαστές θα προλάβουν να καθαρογράψουν την απόφαση».Κλείνοντας την τοποθέτηση του ανέφερε ακόμα πως «δεν θέλω να κριτικάρω τις προσφυγές αλλά οι δικαστές επικαλούνται θέματα ασφάλειας ενώ οι δικές τους δηλώσεις δεν αναρτώνται στο διαδίκτυο όπως των πολιτικών». 
Ιδιαίτερα αιχμηρός κατά των δικαστών εμφανίστηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης, ο οποίος χαρακτήρισε ως «απολύτως γελοίες» τις ενστάσεις που διατυπώνονται επί των τεχνικών θεμάτων. «Όλοι οι βουλευτές οφείλουμε να είμαστε διαφανείς, να υπερασπιστούμε τη διαδικασία αλλιώς όλες οι αιτιάσεις ότι το ηλεκτρονικό σύστημα είναι διαβλητό. Οι ενστάσεις επί των τεχνικών θεμάτων είναι απολύτως γελοίες» σημείωσε αρχικά ο Νίκος Ξυδάκης και στην συνέχεια τόνισε πως «όλοι έχουν τα προσωπικά τους δεδομένα στην Google και την Αpple. Είναι καθαρά μία δυσπιστία μίας μερίδας πολιτειακής εξουσίας σε άλλο μέρος της πολιτειακής εξουσίας. Η Βουλή πρέπει να υπερασπιστεί και τιςαποφάσεις της και την ίδια της υπόσταση αλλιώς είμαστε ένα κλωτσοσκούφι σε κάθε πρωινάδικο και πρωινό πάνελ», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.  
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:54