24/05/2017 12:58:42

Συνομιλίες Τσίπρα με Μέρκελ-Ολάντ για το Κυπριακό: Σημαντική η δίκαιη λύση για την Ευρώπη

Συνομιλίες Τσίπρα με Μέρκελ-Ολάντ για το Κυπριακό: Σημαντική η δίκαιη λύση για την Ευρώπη - Media
 
Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε σήμερα διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ και τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση για το Κυπριακό. 
 
Στο πλαίσιο αυτό, τονίστηκε η σημασία που έχει για την Ευρώπη και τις ευρωτουρκικές σχέσεις η εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης, ενώ υπογραμμίστηκε ο κρίσιμος ρόλος της ΕΕ στις συνομιλίες. 
 
Ο Έλληνας πρωθυπουργός συμφώνησε και με τους δύο ηγέτες να παραμείνουν σε σταθερή επικοινωνία κατά την επόμενη περίοδο διεξαγωγής της πολυμερούς Διάσκεψης της Γενεύης.

Τι ζήτησε ο Τσίπρας από τους δύο ηγέτες

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στις επαφές με Μέρκελ και Ολάντ ο πρωθυπουργός ζήτησε να αναδειχθεί μέσω ΕΕ μια σαφής ευρωπαϊκή θέση ως προς την κατάργηση των εγγυήσεων και την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων.

Επιπλέον ζήτησε να σταλεί μήνυμα στην Άγκυρα ότι μια βιώσιμη λύση στο κυπριακό θα συνεισφέρει θετικά στις ευρωτουρκικές σχέσεις.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.