23/02/2020 11:19:17

Πού έχουν δίκιο και πού άδικο οι ταξιτζήδες;

Κάπου ο λογαριασμός έχει χαθεί ανάμεσα στα πρωινάδικα και στα βραδινά δελτία ειδήσεων, όπου μπλέκονται οι ταρίφες, οι άδειες, το άνοιγμα του επαγγέλματος με το μνημόνιο, το Μεσοπρόθεσμο, το δικαίωμα στην απεργία, στην ανάγκη για την εξυπηρέτηση των τουριστών κ.λπ., κ.λπ.

Ας πούμε ορισμένα αυτονόητα.

Η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει και ψηφίσει στη Βουλή το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Έτσι είχε πει, αυτό έκανε, και έτσι λειτουργεί μια κυβέρνηση, αφού πρέπει να υλοποιεί τις αποφάσεις και τους νόμους που η Βουλή ψηφίζει.

Όποιος δεν συμφωνεί με αυτή τη διαδικασία, να σηκώσει το χέρι και να πάρει σειρά, να επιβιβασθεί σε πλοίο ή αεροπλάνο για Βολιβία, Βόρεια Κορέα και ορισμένες χώρες στην Αφρική που (ίσως) ακόμα δεν έχουν παρόμοιες κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Επίσης, όποιος διαφωνεί, βάσει του Συντάγματος, μπορεί να διαμαρτύρεται με τέτοιο τρόπο που να μη στρέφεται εναντίον της κοινωνίας, η οποία, για να συμπαρασταθεί σε μια επαγγελματική ομάδα που θεωρεί ότι θίγονται τα συμφέροντά της, πρέπει να νιώσει ότι σέβεσαι τα δικαιώματά της, την υπολογίζεις και δεν τη χρησιμοποιείς ως όπλο πίεσης για να κερδίσεις την κόντρα με την κυβέρνηση.

Ε, αυτό το έχασαν οι ταξιτζήδες με ορισμένες ενέργειές τους και δεν μπορεί να ανακτηθεί όσες «ζωντανές» συνδέσεις και να κάνουν στα δελτία των 8.

Καμιά, μα καμιά εργατική και κοινωνική διαμαρτυρία δεν έχει τύχη, όταν βάζει την κοινωνία απέναντί της.

Από την άλλη, η κυβέρνηση δεν μπορεί τον έναν μήνα να τα λέει έτσι και τον άλλο αλλιώς. Δεν μπορεί ένας υπουργός να βάζει στον νόμο μια μεταβατική περίοδο προσαρμογής στα νέα δεδομένα, ώστε οι επαγγελματίες να οργανώσουν σε νέα βάση τη δουλειά τους, και να έρχεται ο επόμενος υπουργός και να την καταργεί. Με τον τρόπο αυτό, δεν καταργεί τον… προηγούμενο υπουργό, αλλά το κράτος Δικαίου.

Μετά ζητάει σεβασμό του νόμου από τους ταξιτζήδες!

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.