search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:09
MENU CLOSE

Αντιδρά αντιπολίτευση και ΕΣΗΕΑ για τις συλλήψεις Τζένου-Κουρτάκη

10.01.2017 18:45
Προκαταρκτική εξέταση για το αδίκημα απόπειρας εκβίασης στους Κουρτάκη-Τζέννο  - Media

 

Τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και της ΕΣΗΕΑ, προκάλεσαν οι συλλήψεις των Παναγιώτη Τζένου και Γιάννη Κουρτάκη, ύστερα από μηνυτήρια αναφορά του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου για κακουργηματική εκβίαση.

ΝΔ: Η κυβέρνηση εχθρός της ελεύθερης και ανεξάρτητης δημοσιογραφίας και ενημέρωσης

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι εχθρός της ελεύθερης και ανεξάρτητης δημοσιογραφίας και ενημέρωσης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, προσθέτοντας πως «οι συλλήψεις δημοσιογράφων από μια κυβέρνηση που έχει δείξει την αποστροφή της στον πλουραλισμό και στην πολυφωνία εγείρει σοβαρά ερωτήματα».

 Η ΝΔ τονίζει πως «εμπιστεύεται απόλυτα την Ελληνική Δικαιοσύνη που είναι εκείνη που λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις».

Ποτάμι: Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στα χνάρια του Ερντογάν

«Υποτίθεται ότι ζούμε στην ευρωπαϊκή Ελλάδα και όχι στην Τουρκία του Ερντογάν. Γιατί σκηνές σύλληψης διευθυντικού στελέχους εφημερίδας μόνο σε αυταρχικά καθεστώτα παραπέμπουν», σχολίασε με δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας.

 Πρόσθεσε ότι «οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δείχνουν για άλλη μια φορά το πώς αντιλαμβάνονται την ελευθεροτυπία».

ΠΑΣΟΚ: Οι συλλήψεις Κουρτάκη-Τζένου αποτελούν αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης

Για «αυταρχικό κατήφορο» κατηγορεί την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, δια του εκπροσώπου του, Παύλου Χρηστίδη, σχετικά με τις συλλήψεις των Γ. Κουρτάκη και Π. Τζένου.

 Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, αναφέρει στη δήλωση του: «Η σύλληψη διευθυντικών στελεχών της εφημερίδας «Παραπολιτικά» για δημοσίευμα που αφορούσε τον κ Καμμένο, αποτελεί αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης, που παραπέμπει σε μαύρες εποχές για τη Δημοκρατία».

ΕΣΗΕΑ: Την ελευθερία του Τύπου οφείλουν να την προστατεύουν όλοι

Έντονη ανησυχία εκφράζει το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ για τις συλλήψεις των Γ. Κουρτάκη και Π. Τζένου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Δ. Σ. της ΕΣΗΕΑ:

«Δέκα αστυνομικοί με πολιτικά, μετά από μήνυση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και Προέδρου των «ΑΝΕΛ» Πάνου Καμμένου, συνέλαβαν στο γραφείο του στα «Παραπολιτικά» και οδήγησαν στη ΓΑΔΑ τον Διευθυντή του Ομίλου Παναγιώτη Τζένο.

Η μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση αφορούσε και τον Εκδότη των εφημερίδων του Ομίλου κ. Γιάννη Κουρτάκη, ο οποίος προσήλθε αργότερα αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το κλίμα, που διαμορφώνεται με την παρέμβαση των διωκτικών Αρχών στα δημοσιογραφικά γραφεία.

Η δημοσιογραφία οφείλει να ασκείται με συγκεκριμένους κανόνες, αλλά και την ελευθερία του Τύπου οφείλουν να την υπερασπίζονται και να την προστατεύουν όλοι».

Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Απαντώντας στα κόμματα που επιτέθηκαν στην κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα, με αφορμή την μήνυση του προέδρου των ΑΝΕΛ κατά των Γ. Κουρτάκη και Π. Τζένου ο ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισες ότι «φαντασιώνονται παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη εκείνοι που μεταχειρίστηκαν τη δικαιοσύνη και τη δημοσιογραφία με όρους διαπλοκής και εξυπηρέτησης ειδικών συμφερόντων».
 
Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η μήνυση του προέδρου των ΑΝΕΛ κατά του Ιωάννη Κουρτάκη και του Παναγιώτη Τζένου έπειτα από την προσπάθεια συσχέτισης του ανήλικου παιδιού του Π. Καμμένου στη ραδιοφωνική τους εκπομπή με την ένοπλη βία και η κίνηση των νομικών διαδικασιών από τις αρμόδιες Αρχές, έδωσε την ευκαιρία σε κόμματα που ταύτισαν τη διαδρομή τους με τη χειραγώγηση των ΜΜΕ να επιτεθούν στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ».
 
«Κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια», σημειώνει και τονίζει πως «φαντασιώνονται παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη εκείνοι που μεταχειρίστηκαν τη δικαιοσύνη και τη δημοσιογραφία με όρους διαπλοκής και εξυπηρέτησης ειδικών συμφερόντων».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:04