search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:33
MENU CLOSE

Στοιχεία – φωτιά για σχέσεις Τραμπ – Μόσχας στα χέρια του FBI

11.01.2017 09:10
Καλή αρχή…: Πυραυλική άμυνα κατά Ιράν και Βόρειας Κορέας αναπτύσσει ο Τραμπ - Media

 

Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες έχουν στα χέρια τους «αποδεικτικό» υλικό που εκθέτει τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ, όπως φαίνεται να προκύπτει από σειρά εγγράφων που παραδόθηκαν τον περασμένο μήνα στον επικεφαλής του FBI από τον Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή Τζον Μακέιν, ο οποίος ηττήθηκε από τον Μπαράκ Ομπάμα στις προεδρικές εκλογές του 2012.

Το υλικό, που το οποίο έχουν ελέγξει αυτοπροσώπως στον «Guardian», είναι μια σειρά εκθέσεων για τις σχέσεις του στρατοπέδου του Ντόναλντ Τραμπ με τη Μόσχα και έχουν συνταχθεί από έναν πρώην αξιωματούχο δυτικής υπηρεσίας αντικατασκοπίας, που τώρα εργάζεται ως ιδιωτικός σύμβουλος.  

Ο «Guardian» αποσαφηνίζει πως δεν έχει καταφέρει να επιβεβαιώσει εάν οι πληροφορίες που αναφέρονται στις εκθέσεις είναι ακριβείς, ενώ ο ίδιος ο Τραμπ έχει διαψεύσει πλειστάκις ότι είχε «μυστικές επαφές» με τη ρωσική κυβέρνηση. 

Με την ορκωμοσία του Τραμπ να είναι προγραμματισμένη για τις 20 Ιανουαρίου, η μεταβατική του ομάδα δεν απάντησε ακόμα σε αίτημα για σχόλιο, αλλά αργά χθες βράδυ ο Τραμπ έγραψε στο Twitter: «Ψεύτικες ειδήσεις- ένα πολιτικό κυνήγι μαγισσών!», χωρίς όμως να κάνει απευθείας αναφορά στις κατηγορίες.

Αξιωματούχος στην Ουάσινγκτον χαρακτήρισε «συγγραφέα» των εκθέσεων ως σταθερά αξιόπιστο, σχολαστικό και καλά πληροφορημένο, αλλά και καλά δικτυωμένο στη Ρωσία όπως λέγεται.  

Μερικές από τις εκθέσεις αυτές – οι οποίες συνετάχθησαν από τις 20 Ιουνίου έως τις 20 Οκτωβρίου του 2016- αναφέρονται σε γεγονότα που συνέβησαν μετά την καταγραφή τους και ακριβώς με τον περιγραφόμενο τρόπο.

Ειδικότερα, σε μία από τις αναφορές που συνετάχθη τον Ιούνιο του 2016 αναφέρεται ότι το Κρεμλίνο καλλιεργεί, υποστηρίζει και βοηθάει τον Τραμπ εδώ και μια πενταετία, με στόχο να ενθαρρύνει «τις διασπάσεις και τους διχασμούς στη δυτική συμμαχία». 

Αναφέρει επίσης ότι ο Τραμπ έχει απορρίψει «διάφορες συμφωνίες για ακίνητα που του πρόσφερε ως δόλωμα η Ρωσία» ειδικά για έργα που είχαν σχέση με τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2018, αλλά ότι «αυτός και ο στενός του κύκλος έχουν γίνει αποδέκτες τακτικής ροής πληροφοριών από το Κρεμλίνο, μεταξύ άλλων και για τους Δημοκρατικούς και τους άλλους αντιπάλους του». 

Βασικότερο όλων όμως είναι το ότι στην έκθεση υποστηρίζεται ότι «η FSB έχει εκθέσει σε τέτοιο σημείο τον Τραμπ ώστε να μπορεί να τον εκβιάζει». 

Το δίκτυο CNN ανέφερε χθες ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών είχαν στα χέρια τους περίληψη του φακέλου που περιέχει «ανατριχιαστικούς αλλά μη στοιχειοθετημένους ισχυρισμούς προσωπικά για τον Τραμπ», όταν συναντήθηκαν μαζί του την Παρασκευή για να τον ενημερώσουν για τη δική τους εκτίμηση σχετικά με το εάν η Ρωσία παρενέβη ή όχι στις αμερικανικές εκλογές.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρες εκθέσεις στο Buzzfeed.

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15