search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:56
MENU CLOSE

Φιάσκο και αναβολή με τη δίκη Πάσσαρη-Δεν είχαν μεταφραστεί τα έγγραφα για την έκδοσή του

11.01.2017 11:29
Κώστας Πάσσαρης: Ανοίγει ο δρόμος για τη μεταφορά του στην Ελλάδα (Video) - Media

Σε φιάσκο κατέληξε η δίκη του Κώστα Πάσσαρη, σήμερα, στο μεικτό ορκωτό δικαστήριο της Αθήνας, καθώς, όπως διαπιστώθηκε, δεν είχαν μεταφραστεί τα απαραίτητα έγγραφα που έπρεπε να σταλούν στο ρουμανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να εκδοθεί ο γνωστό ς κακοποιός και να δικαστεί, όπως ήταν προγραμματισμένο για σήμερα, για ορισμένες από τις κακουργηματικές πράξεις για τις οποίες κατηγορείται.

Στο δικαστήριο είχαν προσέλθει δεκάδες συγγενείς θυμάτων και μάρτυρες ενώ παρών ήταν και ο μοναδικός επιζών, εξωτερικός φρουρός Ανδρέας Φυσέκης, όποιος ήταν μαζί με τους αστυνομικούς, Διονύσιο Αλεβιζόπουλο και Αθανάσιο Δρακόπουλο, που βρήκαν τραγικό θάνατο από τις σφαίρες του Κώστα Πάσσαρη, στις 16 Φεβρουαρίου του 2001.

Η δίκη αναβλήθηκε για τις 4 Δεκεμβρίου του 2017 προκειμένου, έως τότε, να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία που απαιτείται, ώστε να εκδοθεί στη χώρα ο Πάσσαρης που κρατείται στις φυλακές Κραϊόβα της Ρουμανίας, για να δικαστεί.

Να σημειωθεί ότι, την ερχόμενη Παρακευή, στο μεικτό ορκωτό δικαστήριο, ο Πάσσαρης θα δικαζόταν και για άλλες υποθέσεις, όπως και στις 25 Ιανουαρίου, στο τριμελές εφετείο κακουργήματων, αλλά όπως όλα δείχνουν ούτε και εκεί θα εμφανιστεί.

Στην κάμερα του ΣΚΑϊ η αδερφή και η σύζυγος του δολοφονημένου αστυνομικού Αλεβιζόπουλου, δήλωσαν ότι επιθυμούν δικαίωση και ότι ο Πάσσαρης πρέπει να δικαστεί, «πριν παραγραφούν οι πράξεις του γιατί τότε θα κυκλοφορεί ελεύθερος».

Να γίνει η δίκη σύντομα ζήτησε και ο συνήγορος της οικογένειας Αλεβιζόπουλου, Αλέξης Αναγνωστάκης ενώ ο συνήγορος του Πάσσαρη, Ανδρέας Ταγαράκης, υποστήριξε ότι ο πελάτης του επιθυμεί «διακαώς» να έρθει στην Ελλάδα να δικαστεί και λογοδοτήσει για ό,τι έχει κάνει, όπως επιθυμεί επίσης να εκτίσει στην Ελλάδα και το υπόλοιπο της ποινής του για τα αδικήματα που έχει διαπράξει στην Ρουμάνια.

Πηγή:skai.gr 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:52