search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 18:00
MENU CLOSE

Οικονομικό «χτύπημα» για την Βρετανία: Παγκόσμια Τράπεζα μείωσε την πρόβλεψη για την ανάπτυξη της χώρας

11.01.2017 12:35
Οικονομικό «χτύπημα» για την Βρετανία: Παγκόσμια Τράπεζα μείωσε την πρόβλεψη για την ανάπτυξη της χώρας - Media

Σε μια σημαντική ανακοίνωση προχώρησε η Παγκόσμια Τράπεζα αναφορικά με την οικονομία της Βρετανίας. Η σπουδαιότητα της ανακοίνωσης βρίσκεται στο ότι είναι πρώτη ανακοίνωση που κάνει η Παγκόσμια Τράπεζα για την βρετανική οικονομία μετά το δημοψήφισμα για το Brexit του Ιουνίου 2016.

Στην έκθεσή που έδωσε πριν από λίγη ώρα στη δημοσιότητα η ΠΤ, δήλωσε πως αναμένει η βρετανική οικονομία να αναπτυχθεί κατά 1.2% το 2017 και  κατά 1,3% για το 2018, αναθεωρώντας με αυτόν τον τρόπο την προηγούμενη πρόβλεψη που του 2,1%  τόσο για το 2017 όσο και για το 2018.  Μάλιστα για το 2019 η πρόβλεψη που κάνει για την ανάπτυξη της χώρας είναι στο 1,3%

«Το Brexit έχει μειώσει τις βραχυπρόθεσμες διασυνοριακές οικονομικές «εκχυλίσεις», γεγονός που εν μέρει αντικατοπτρίζει τη δέσμευση των μεγάλων τραπεζών για σταθεροποίηση της οικονομίας μετά την ψήφο υπέρ του Brexit», γραφεί η Παγκόσμια Τράπεζα, τονίζοντας παράλληλα πως θα χρειαστεί αρκετός χρόνος μέχρι να υπάρξει -οικονομική- σταθερότητα στις σχέσεις της ΕΕ με τη Βρετανία. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 18:00