search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 21:10
MENU CLOSE

Στα «νύχια» του χιονιά το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας – Απίστευτες ποσότητες χιονιού σε Ιωάννινα, Καβάλα, Λάρισα, Λαμία (Photos)

11.01.2017 15:12
Βόλος: Ζήτησε από ραδιοταξί να του κάνει νυχτερινά ψώνια - Σοκολάτες, σουβλάκια και... προφυλακτικά στη λίστα  - Media
 
Εικόνες που παραπέμπουν στη Λαπωνία ή την Αρκτική καταγράφουν αυτές τις μέρες οι φακοί των φωτογράφων στην Ελλάδα, η οποία παραμένει στην «αρπάγη» της «Αριάδνης» προκαλώντας απελπισία στους κατοίκους των πληγεισών περιοχών και απόγνωση στις αρχές, οι οποίες κυριολεκτικά τρέχουν και δεν φθάνουν.
 
Μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης εξακολουθούσε να πέφτει πυκνό χιόνι στην Ήπειρο, ακόμα και μέσα στα Γιάννενα, στην Ανατολική, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, ειδικά στην Καβάλα και τη Δράμα, αλλά και στην Θεσσαλία με το χιόνι στη Λάρισα να χαρακτηρίζεται ως πρωτοφανές.
Ειδικά στην Καβάλα, η ζωή έχει σχεδόν παραλύσει από τη χιονοθύελλα, το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας παραμένει κλειστό από χθες, ενώ από χθες το βράδυ δεν εκτελούνται δρομολόγια από τα ΚΤΕΛ τόσο της Καβάλας όσο και της Δράμας.
Ανάλογα φαινόμενα και στην Λαμία, όπου στην εθνική οδό, από τα Καμένα Βούρλα έως τις Ράχες, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», ακόμα και μέσα στην πόλη της Λαμίας η κίνηση γίνεται μόνο με αλυσίδες, ενώ κυκλοφορούν ελάχιστα οχήματα, κυρίως ασθενοφόρα και οχήματα της Πυροσβεστικής.
Εν τω μεταξύ στις Σποράδες Αλόννησος και Σκόπελος, παραμένουν για πέμπτη ημέρα χωρίς ρεύμα και νερό, ενώ το χιόνι ακόμα και μέσα στους οικισμούς φτάνει τα 2 μέτρα και οι δύο δήμοι έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Την ίδια στιγμή, στη Θράκη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί οι δήμοι Σαμοθράκης, Σουφλίου, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και οι Φέρες στο δήμο Αλεξανδρούπολης.
Σε κλοιό χιονιού και πάγου παραμένουν και οι κάτοικοι της Κύμης Ευβοίας (άλλος ένας δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης), όπου απλές πράξεις όπως η… έξοδος από τα σπίτια έχουν μετατραπεί σε πραγματικές περιπέτειες, με τους κατοίκους να υποχρεούνται να… σκάψουν μέσα στο χιόνι που φθάνει ακόμα και τα δύο μέτρα.
Στη Λάρισα οι κάτοικοι προσπαθούν να θυμηθούν από πότε έχει να πέσει τόσο χιόνι μέσα στην πόλη, όπου συνεχιζόταν η πυκνή χιονόπτωση και η θερμοκρασία ήταν στα… υπό του μηδενός. Και στην πόλη της Λάρισας η οικονομική ζωή έχει «παγώσει», ενώ υπάρχουν και αποκλεισμένα λόγω της κακοκαιρίας χωριά στον νομό. Χιόνι έχει καλύψει και την πόλη του Βόλου, και, φυσικά, το Πήλιο.
 
Όσον αφορά στη Θεσσαλονίκη, οι κεντρικοί δρόμοι είναι μεν ανοιχτοί για την κυκλοφορία, ωστόσο, ο παγετός αποτρέπει τις μετακινήσεις, καθώς η μέρα ξημέρωσε με τα θερμόμετρα στους -4 βαθμούς Κελσίου. Κλειστά παρέμειναν τα σχολεία σε όλο τον νομό, ενώ δεν λειτουργούν ούτε το ΑΠΘ, το Πανεπιστήμιο «Μακεδονίας» και το «Αλεξάνδρειο» ΤΕΙ. Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αναβλήθηκαν όλες οι προσδιορισμένες για σήμερα ποινικές και πολιτικές δίκες στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, ενώ από τα 500 λεωφορεία του ΟΑΣΘ, κινούνται μόνο τα 130. Κανονικά διεξάγονται οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία».
(πηγή φωτο: eurokinissi, lamiareport.gr, larissanet.gr)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 21:09