search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 16:15
MENU CLOSE

Δυσοίωνη πρόβλεψη Μακρόν: Σε δέκα χρόνια το ευρώ μπορεί και να μην υπάρχει

11.01.2017 19:09
Ελιζέ: Ο Μακρόν μολύνθηκε στη Σύνοδο Κορυφής - Σε καραντίνα Ευρωπαίοι ηγέτες - Media
 
Από το Πανεπιστήμιο του Βερολίνου επέλεξε να στείλει το δυσοίωνο μήνυμά του ο υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας και πρώην υπουργός της κυβέρνησης του Φρανσουά Ολάντ, Εμανουέλ Μακρόν.
 
Ο Μακρόν, ο οποίος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία, υπογράμμισε ότι «πρέπει όλοι μας να αναγνωρίσουμε ότι το ευρώ είναι ατελές και ότι δεν μπορεί να αντέξει χωρίς μείζονες μεταρρυθμίσεις».
 
Κατά τον Μακρόν, το ευρώ «δεν παρείχε πλήρη διεθνή κυριαρχία έναντι του δολαρίου, δεν παρείχε στην Ευρώπη φυσική σύγκλιση μεταξύ των διαφόρων χωρών-μελών». Κατηγόρησε, δε, ευθέως τη Γερμανία ότι αξιοποιεί τις δυσλειτουργίες του ευρώ προς όφελος της οικονομίας της, χαρακτηρίζοντας το ενιαίο νόμισμα ως ένα «αδύναμο γερμανικό μάρκο» και λέγοντας ότι όπως εξελίσσονται τα πράγματα σε δέκα χρόνια το ευρώ δεν θα υπάρχει.
 
Παράλληλα, τόνισε ότι Γαλλία και Γερμανία πρέπει να ανακτήσουν τις σχέσεις εμπιστοσύνη τους, κάτι που θα ενίσχυε την αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών-μελών της ΟΝΕ και μίλησε για την ανάγκη της δημιουργίας ενός προϋπολογισμού της Ευρωζώνης για τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών προγραμμάτων και για την επέκταση της οικονομικής βοήθειας σε χώρες-μέλη που τελούν σε κρίση, κάτι το οποίο, φυσικά, αποτελεί «ανάθεμα» για την γερμανική προσέγγιση στα ευρωπαϊκά ζητήματα.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 16:15