search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:35
MENU CLOSE

Οι Έλληνες σχεδιαστές δηλώνουν «παρών»

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1951
12-01-2017
14.01.2017 04:00
Οι Έλληνες σχεδιαστές δηλώνουν «παρών» - Media

 

Το Andydote Fashion Fair είναι μια εμπορική έκθεση, διάρκειας τεσσάρων ημερών (19.1 – 22.1), που έχει στόχο να αποτελέσει έναν θεσμό για την ανάδειξη των Ελλήνων δημιουργών στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Σχεδιαστές και brands ενώνονται και συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο με σκοπό να συστηθούν σε εμπόρους και κοινό.
 
Όπως μας εξηγεί η Αντιγόνη, η δημιουργός της έκθεσης, «σε μία έκθεση μόδας που μέχρι σήμερα απευθυνόταν μόνο σε εμπόρους, το Andydote Fashion Fair καινοτομεί και ανοίγει τις πόρτες του σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να την παρακολουθήσουν. Θα αποτελέσει έτσι την 1η Εμπορική Έκθεση που θα είναι ανοιχτή για μια μέρα μόνο (Κυριακή 22.1) και για το κοινό, με σκοπό να συστηθούν οι δημιουργοί και τα προϊόντα τους στο ευρύτερο κοινό, αλλά και να πραγματοποιήσουν – εφόσον το επιθυμούν – λιανικές πωλήσεις. Από την εμπειρία μου στον χώρο της μόδας και του marketing διαπίστωσα την ανάγκη των Ελλήνων σχεδιαστών για τη δημιουργία ενός χώρου συνάντησης, επικοινωνίας και ανταλλαγής ιδεών».
 
«Γεννήθηκε», λοιπόν, το Andydote Fashion Fair, με στόχο να ενσαρκώσει αυτό το όραμα. Bloggers, trend setters, επιχειρηματίες και καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα δυο φορές τον χρόνο να γνωρίσουν περισσότερα από 30 ελληνικά σχεδιαστικά brands.
 
Πώς είναι οι Έλληνες σχεδιαστές σήμερα; «Έχει ανθίσει ένα νέο, 100% ελληνικό δυναμικό στον χώρο των σχεδιαστών, με αισθητική αγωγή, ταλέντο, καινούργια φιλοσοφία, έμπνευση αλλά και εργατικότητα. Πειραματίζονται με διάφορα υλικά, δημιουργούν συναρπαστικούς συνδυασμούς ύφους και μοτίβων δημιουργώντας μικρά αριστουργήματα». Οι συμμετοχές ανοίγουν τον Οκτώβριο για την έκθεση του Ιανουαρίου και τον Φεβρουάριο για εκείνη του Σεπτεμβρίου. Βασική προϋπόθεση για έναν εκθέτη είναι η παραγωγή του να γίνεται στην Ελλάδα. Οι εκθέτες που φιλοξενούνται, επιμελούνται – σχεδιάζουν οι ίδιοι τις συλλογές τους στην Ελλάδα, με μοναδικό τρόπο, υψηλή αισθητική, πρωτότυπα σχέδια, αντισυμβατικό σχεδιασμό, προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια. Την τελευταία δεκαετία τα social media έφεραν στο «σπίτι» του αγοραστικού κοινού τη μόδα. Το AFF στις 22 Ιανουαρίου θα «καταργήσει» την απρόσωπη φύση του Διαδικτύου και όλοι όσοι αγαπούν και ενδιαφέρονται για τη μόδα θα βρεθούν κοντά στους δημιουργούς της. «Έχουμε την πεποίθηση ότι το κοινό ενδιαφέρεται να μάθει τον τρόπο με τον οποίο τα προϊόντα υψηλής αισθητικής του κάθε σχεδιαστή μπορούν να ενταχθούν στην καθημερινότητά του, να ανταλλάξει ιδέες και απόψεις μαζί του, να συγκρίνει ποιότητα αλλά και τιμές και να πάρει τα δώρα του.
 
Ποια είναι η φιλοσοφία της μόδας σήμερα; «Η μόδα δεν είναι μια ελιτίστικη υπόθεση που αφορά μόνον τους ανθρώπους που ασχολούνται μ’ αυτήν, αφορά όλους μας. Είναι μια παγκόσμια γλώσσα που μπορεί να μεταφέρει κουλτούρα, ιστορία, πολιτισμό, αλλά και να δημιουργήσει συνεργασίες και πλούτο», αφού πρόκειται για μια σύγχρονη βιομηχανία». 
 
Γνωρίζοντας λοιπόν ότι οι Έλληνες δημιουργοί αφηγούνται μέσα από τις συλλογές τους εμπνευσμένες «ιστορίες», με υψηλή αισθητική παιδεία, ήρθε η ώρα να συστηθούν και να συνεργαστούν. Το ΑFF θα συμπράξει για την επικοινωνία και τη σύσφιξη των σχέσεών τους και θα δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες, ώστε οι ελληνικές δημιουργίες να στείλουν τα «μηνύματα» και τις «πληροφορίες» για τη μόδα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σ’ όλους τους φορείς που δραστηριοποιούνται στον χώρο, με σκοπό την ανάδειξη, την εξωστρέφεια και την ανάπτυξή της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:35