search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:49
MENU CLOSE

Το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται η Γαλλία για να αγοράσει σκίτσο του Ντα Βίντσι (Photos)

12.01.2017 06:32
Το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται η Γαλλία για να αγοράσει σκίτσο του Ντα Βίντσι (Photos) - Media

Όταν πριν από λίγους μήνες εντοπίστηκε ένα νέο σκίτσο του Λεονάρντο ντα Βίντσι κανείς στη Γαλλία δεν θα μπορούσε να φανταστεί τι τροπή θα έπαιρνε η υπόθεση.

Η Γαλλία πριν από λίγες εβδομάδες ανακήρυξε το σπάνιο αυτό σκίτσο ως «εθνικό θησαυρό» και πολλοί ήταν εκείνοι που ζήτησαν το σκίτσο να μην πουληθεί σε κάποιον ιδιώτη, αλλά στο γαλλικό κράτος γεγονός που οδήγησε στην απαγόρευση της πώλησή του.

Ωστόσο, φαίνεται πως ο οίκος δημοπρασιών Tajan  βρήκε έναν τρόπο ώστε να βγει κερδισμένος και να δώσει τη δυνατότητα στο γαλλικό δημόσιο να αγοράσει το σκίτσο του Λεονάρντο ντα Βίντσι.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο οίκος, η γαλλική κυβέρνηση έχει 30 μήνες στη διάθεσή της ώστε να συγκεντρώσει 15 εκατομμύρια ευρώ για να αγοράσει το σκίτσο. Αν παρέλθει η χρονική προθεσμία, τότε ο οίκος θα μπορεί να διαθέσει το σκίτσο σε δημόσια δημοπρασία.

Το σκίτσο απεικονίζει τον Άγιο Σεμπάστιαν και ανακαλύφθηκε μεταξύ των εγγράφων ενός Γάλλους γιατρού σε επαρχιακή πόλη της χώρας.

Οι διαστάσεις του είναι 19.3 Χ13 εκατοστά και πιστεύεται πως το σχέδιο δημιουργήθηκε από τον ντα Βίντσι όταν ήταν γύρω στα 30.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:49