12/12/2018 04:08:00

Γιατρός άφησε αβοήθητο δίχρονο παιδάκι για να … πάει να προσευχηθεί

Γιατρός άφησε αβοήθητο δίχρονο παιδάκι για να … πάει να προσευχηθεί - Media

 

Αναβρασμός επικρατεί στην τοπική κοινότητα του Κιργιστάν εξαιτίας της απόφασης ενός Μουσουλμάνου γιατρού να αφήσει αβοήθητο ένα δίχρονο παιδάκι που πάσχει από επιληψία επειδή έπρεπε να πάει να προσευχηθεί.

Η σύμβουλος του υπουργείου Υγείας του Κιργιστάν, η  Elena Bayalinova, έγραψε για το περιστατικό στην προσωπική της σελίδα στο Facebook.

H θρησκεία ήδη κατέχει έναν εξαιρετικά μεγάλο ρόλο στις οικογένειες της κοινωνίας μας, αφού βλέπουμε συνεχώς τα αποτελέσματα της πολυγαμίας και των εγκαταλελειμμένων παιδιών. Οφείλουμε να μην επιτρέψουμε στη θρησκεία να έχει και πρωταγωνιστικό ρόλο και στον τομέα της Υγείας. Ζητώ από τους μουσουλμάνους της χώρας να δώσουν βαρύνουσα προσοχή σε αυτό το περιστατικό.

Μετά από λίγα λεπτά όμως διέγραψε την ανάρτηση της.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, το δίχρονο ήταν συγγενικό της πρόσωπο και τόσο ο θεράποντας ιατρός όσο και ο διευθυντής του νοσοκομείου έχουν απολογηθεί για τη στάση τους.

Αναφανδόν οι πολίτες τάχθηκαν υπέρ του δίχρονου, δηλώνοντας πως ο γιατρός όφειλε να το εξετάσει προτού προσευχηθεί.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.