24/05/2017 13:02:12

Αλλάζει τα δεδομένα η Digea-Στήνει το ελληνικό «Netflix»

Αλλάζει τα δεδομένα η Digea-Στήνει το ελληνικό «Netflix» - Media

 

Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζει η ηγεσία της Digea για τη μετάδοση της συνδρομητικής τηλεοπτικής υπηρεσίας που σχεδιάζει. Ένας τρόπος είναι η δημιουργία ιντερνετικής πλατφόρμας, κατά το πρότυπο του Netflix, στην οποία θα έχουν πρόσβαση όσοι είναι στο διαδίκτυο. Ένα δεύτερο μοντέλο, που μπορεί να λειτουργήσει παράλληλα, είναι η ανάπτυξη των υπηρεσιών αυτών μέσα από το επίγειο ψηφιακό δίκτυο, μέσω των συχνοτήτων που κατέχει η Digea έως το 2029.

Όπω αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι typologies.gr, oι συνδρομητές θα μπορούν να βλέπουν το πρόγραμμα μέσω αποκωδικοποιητή, παρακολουθώντας σειρές και αθλητικό πρόγραμμα. Σε μια τέτοια περίπτωση, ίσως να πρέπει να ζητηθεί άδεια από το ΕΣΡ και να υπογραφεί σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο.

Το σχέδιο προβλέπει την παραγωγή αυτοτελών σειρών υψηλού ενδιαφέροντος, στη λογική της HBO («Game of Thrones»), με προσαρμογή στα ελληνικά δεδομένα, και συνεργασία με τα στούντιο και την ομάδα παραγωγής του Alpha στην Κάντζα. Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, ακόμη και εν μέσω Μνημονίων, ξεχωρίζουν οι παραγωγές του καναλιού, ενώ είναι ενδεικτικό πως οι προηγούμενες παραγωγές του Mega, που συγκρότησαν τη μεγάλη του ταινιοθήκη, κράτησαν ζωντανό το κανάλι έως σήμερα. Σε αυτό το κοινό που βλέπει σειρές θα απευθυνθεί το συνδρομητικό σχήμα που σχεδιάζει η Digea, διεκδικώντας και δικαιώματα αθλητικών διοργανώσεων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.