14/12/2019 04:27:45

Ο Ερντογάν κατηγορεί Μέρκελ και Deutsche Bank για την πτώση της τουρκικής λίρας (Photo)

Γέφυρες στον Τραμπ ρίχνει ο Ερντογάν - Θέλει σύντομα συνάντηση - Media

 

Τις τελευταίες εβδομάδες η καθοδική πορεία της ισοτιμίας της τουρκικής λίρας έχει ενοχλήσει ιδιαιτέρως τον Τούρκο Προέδρο Ερντογάν, ο οποίος αποδίδει την καθοδική πορεία του τουρκικού νομίσματος σε «λόμπι επιτοκίων» και σε διεθνείς «συνομωσίες» εις βάρος της χώρας.

Αυτή τη φορά η φιλοκυβερνητική και φιλοερντογανική εφημερίδα Yeni Safak στο πρωτοσέλιδό της κατηγορεί ευθέως την Γερμανία και την Deutschebank ως «κερδοσκόπους» εις βάρος της Τουρκίας και της τουρκικής οικονομίας λέγοντας πως ο στόχος τους είναι να μειώσουν το κόστος των συναλλαγών που έχουν με την Τουρκία.

 

Αξίζει να αναφερθεί πως από τον Αύγουστο του 2015 η τουρκική λίρα βρίσκεται σε καθοδική πορεία λόγω της κοινωνικής αναταραχής που επικρατεί στη χώρα και κυρίως λόγω της απόφασης Ερντογάν να εμπλακεί σε περιφερειακές συγκρούσεις. Αυτή τη στιγμή η τουρκική λίρα βρίσκεται στη χειρότερη θέση των τελευταίων 10 μηνών με αρκετούς οίκους αξιολόγησης να υποβαθμίζουν την πιστοληπτική ικανότητας της Τουρκίας. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.