16/10/2019 09:20:32

Νέο μεγάλο σκάνδαλο με «πειραγμένους» ρύπους στην αυτοκινητοβιομηχανία - Κατηγορίες σε Fiat-Chrysler στις ΗΠΑ για 104.000 οχήματα

Νέο μεγάλο σκάνδαλο με «πειραγμένους» ρύπους στην αυτοκινητοβιομηχανία - Κατηγορίες σε Fiat-Chrysler στις ΗΠΑ για 104.000 οχήματα - Media

 

Σκάνδαλο τύπου Volkswagen ξεσπάει ξανά στην αυτοκινητοβιομηχανία, με την αμερικανική Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας (EPA) να κατηγορεί την Fiat-Chrysler για τη χρήση λογισμικού που επιτρέπει υπερβολικές εκπομπές καυσαερίων σε 104.000 οχήματά της, τα οποία πωλήθηκαν στις ΗΠΑ.

Πρόκειται για αυτοκίνητα τύπου τζιπ και πολυμορφικά, τα οποία πωλήθηκαν από το 2014, όπως προκύπτει από έρευνα, η οποία προκλήθηκε έπειτα από τις έρευνες για την υπόθεση της Volkswagen.

Τόσο η ΕΡΑ όσο και το συμβούλιο Αέριων Πόρων της Καλιφόρνια κοινοποίησαν την Fiat-Chrysler την άποψή τους, σύμφωνα με την οποία το εξωτερικό λογισμικό της για τον έλεγχο εκπομπών καυσαερίων, το οποίο η εταιρεία δεν είχε δηλώσει, επέτρεψε στα οχήματα να εκπέμπουν υπερβολικά καυσαέρια, παραβιάζοντας έτσι τη νομοθεσία.

Πηγή: Euronews 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.