search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:43
MENU CLOSE

Παππάς: Το ΕΣΡ έχει την πλήρη στήριξη μας για τη διενέργεια του διαγωνισμού

13.01.2017 09:52
Παππάς: Φυσικός σύμμαχος της ΝΔ, το ΔΝΤ - Media

 

 

“Δεν θα υπάρξει μεσοδιάστημα λειτουργίας άνευ τιμήματος” σημείωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παππάς, τονίζοντας πως και για το μεταβατικό διάστημα, από σήμερα μέχρι και το νέο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, θα απαιτηθεί τίμημα για τις προσωρινές άδειες. Ως “εύλογο τίμημα” για τις τηλεοπτικές άδειες ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ανέφερε ότι αποτελεί το ύψος του χρηματικού ποσού που διαμορφώθηκε στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες που τελικά ακυρώθηκε από το ΣτΕ.  

“Μαθαίνω πως σύντομα θα δημοσιευθεί η απόφαση του ΣτΕ και με τον τρόπο αυτό θα προχωρήσουμε με το ΕΣΡ σε σχεδιασμό χρονοδιαγράμματος για το νέο διαγωνισμό” σημείωσε ο Νίκος Παππάς λίγη ώρα πριν δημοσιοποιηθεί η απόφαση του ΣτΕ απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή.  

“Το ΕΣΡ έχει την πλήρη στήριξη και υποστήριξή μας” τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και συνέχισε λέγοντας πως “ειδικά αυτή η σύνθεση του ΕΣΡ έχει την εξουσιοδότηση εκ του νόμου να προχωρήσει στην αδειοδότηση σε μία περίοδο που δεν είναι πολύ μακριά από τον διαγωνισμό του Αυγούστου. Υπάρχει ένα τετελεσμένο, η καταβολή τιμήματος”, ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός. 

Ο Νίκος Παππάς τόνισε πως “για το 2015 και το 2016 έχουν καταλογιστεί 76 εκατ. από τον φόρο τηλεοπτικών διαφημίσεων και έχουν πληρώσει οι ιδιοκτησίες των τηλεοπτικών σταθμών 60 εκατ. ευρώ” λέγοντας χαρακτηριστικά πως “ο νόμος εφαρμόζεται, έχουν εισπραχθεί 60 εκατ. και μικρότερο ποσό από το τέλος συχνοτήτων”. Ο Νίκος Παππάς “καυτηρίασε” μάλιστα την στάση των ιδιοκτητών ΜΜΕ που “με τρόπο αισχρό και καταδικαστέο δεν θέλουν να καταθέτουν πόθεν έσχες”, ενώ την ίδια ώρα θα καταθέτουν οι δημοσιογράφοι που έχουν μισθό 500 και 600 ευρώ.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:38