17/02/2020 04:12:01

Στο μικροσκόπιο των γαλλικών αρχών επιστολή του Αμπντεσλάμ σε θαυμάστρια του

Στο μικροσκόπιο των γαλλικών αρχών επιστολή του Αμπντεσλάμ σε θαυμάστρια του - Media

Ο μόνος ακόμη εν ζωή τρομοκράτης από την ομάδα των τζιχαντιστών που διέπραξε τις αιματηρές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου του 2015 στο Παρίσι, ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, αν και εξακολουθεί να αρνείται να μιλήσει στις δικαστικές αρχές, ανοίγεται σε ένα γράμμα του προς μια γυναίκα που του στέλνει γράμματα στη φυλακή, σύμφωνα με αποσπάσματα της επιστολής αυτής που δημοσιεύει σήμερα η γαλλική εφημερίδα Liberation.

Ο πλέον φρουρούμενος κρατούμενος στη Γαλλία μετά τον εγκλεισμό του σε φυλακή στις 27 Απριλίου στο Φλερί-Μερογκί, νότια του Παρισιού, εξακολουθεί να αρνείται να μιλήσει στους δικαστές.

"Ωστόσο σε μια επιστολή, χωρίς ημερομηνία, που καταχωρίστηκε στον φάκελο της υπόθεσης στις 11 Οκτωβρίου, δείχνει για πρώτη φορά να ανοίγεται αρκετά", γράφει η Liberation η οποίοα δημοσιεύεισε έκταση ορισμένα αυτούσια αποσπάσματα από την επιστολή αυτή.

"Σου γράφω χωρίς να ξέρω από που να αρχίσω, έχω λάβει όλα τα γράμματά σου και δεν μπορώ να πω αν με ευχαριστούν ή όχι, αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι μου επιτρέπουν να περνάω κάποια ώρα με τον έξω κόσμο",γράφει στην επιστολή του.

"Καταρχάς, δεν φοβάμαι μήπως μου ξεφύγει κάτι για μένα γιατί δεν ντρέπομαι γι'αυτό που είμαι κι έπειτα τι χειρότερο θα μπορούσε να πει κανείς από αυτό που λέει ήδη αυτό;", συνεχίζει.

"Είσαι ειλικρινής και γι'αυτό θέλω να είμαι κι εγώ, ο λόγος που θέλω να μου εκφράσεις τις προθέσεις αυτού του βήματός σου είναι για να βεβαιωθώ ότι δεν με αγαπάς σα να ήμουν ένας -σταρ ή ένα είδωλο- επειδή παίρνω και γράμματα τέτοιου είδους και δεν το εγκρίνω αυτό καθώς ο μόνος που του αξίζει να λατρεύεται είναι ο Αλλάχ, ο Κύριος του σύμπαντος", υπογραμμίζει.

Σύμφωνα με την Liberation, ο Αμπντεσλάμ είναι ο παραλήπτης πολλών γραμμάτων. Ωστόσο δεν έχει απαντήσει σε κανέναν άλλο αποστολέα πέραν αυτής της γυναίκας, το πιο πρόσφατο γράμμα της οποίας είχε σταλεί από την Κοτ-ντ'Όρ, στη δυτική Γαλλία.

"Δεν επιδιώκω ούτε να ανυψωθώ ούτε να προκαλέσω αναταραχή, το μόνο που θέλω είναι η αλλαγή, είμαι μουσουλμάνος, δηλαδή υποταγμένος στον Αλλάχ (...) Εσύ είσαι; Αν δεν είσαι βιάσου να μετανοήσεις και να υποταχθείς σε Αυτόν. Μην ακούς τους ανθρώπους, αλλά κυρίως τα λόγια του Κυρίου σου. Αυτός θα σε οδηγήσει", γράφει επίσης.

Η κατάσχεση του γράμματος αυτού έγινε την παραμονή (11 Οκτωβρίου) της ημέρας που οι δικηγόροι Φρανκ Μπερτόν και Σβεν Μαρί ανακοίνωσαν ότι δεν μπορούν να αναλάβουν την υπεράσπισή του, εμποδιζόμενοι από τη σιωπή που τηρεί ο Αμπντεσλάμ, καταλήγει η Liberation. Τώρα οι αστυνοαμικές αρχές της χώρας εξετάζουν εξονυχιστικά την επιστολή ώστε να εντοπίσουν οποιοδήποτε στοιχείο το οποίο θα μπορούσε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τον Αμπντεσλάμ αλλά και για τζιχαντιστικούς πυρήνες στη Γαλλία ή το Βέλγιο.

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.