search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:09
MENU CLOSE

ΝΔ για το ΣτΕ: «Ξεκάθαρη ήττα της απερχόμενης κυβέρνησης» – Πώς σχολιάζουν τα άλλα κόμματα

13.01.2017 13:44
ΝΔ: «Περιμένουμε απαντήσεις από τον κ. Τσίπρα» - Media
 
Με δηκτικό τρόπο σχολίασε η ΝΔ τη δημοσιοποίηση της απόφασης και του σκεπτικού του ΣτΕ για το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.
 
Συγκεκριμένα, η ΝΔ σημείωσε:
 
«Με την σημερινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας καταδικάστηκε και τυπικά ο νόμος του αποτυχημένου “υπουργού καναλάρχη” κ. Παππά και τα καθεστωτικά σχέδια της κυβέρνησης που περιελάμβαναν τον πλήρη έλεγχο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. 
 
Είναι μια ξεκάθαρη νίκη της Δημοκρατίας και μια ξεκάθαρη ήττα της απερχόμενης Κυβέρνησης. Η τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο θα μπει με όρους διαφάνειας από τα συνταγματικά κατοχυρωμένα όργανα της Πολιτείας.
 
Ως προς τη δήλωση του κ. Παππά, αντιλαμβανόμαστε τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει. Θα του συστήναμε δε, να αξιοποιήσει το Σαββατοκύριακό του για να διαβάσει καλύτερα το σκεπτικό του ΣτΕ».
 
ΠΑΣΟΚ: Η νομιμότητα αποκαταστάθηκε
Από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο Ανδρέας Λοβέρδος σημείωσε ότι «το ΣτΕ εκδίδει τις αποφάσεις του για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών. Και ταυτοχρόνως ολοκληρώνεται ο πολιτικός ενταφιασμός της αντισυνταγματικής απόπειρας να ελεγχθεί η ενημέρωση, όπως οργανώθηκε από τον κ. Παππά και την κυβέρνηση Τσίπρα. 
 
Η δικαιοσύνη λειτούργησε και η νομιμότητα αποκαταστάθηκε. Και τι απέμεινε; Ένας υπουργός που οραματιζόταν την Ελλάδα ως χώρα-Μαδούρο και μία  υπουργός να εκστομίζει ύβρεις και ψεύδη, όπως πχ πως θα πεινάνε παιδάκια γιατί λόγω των καναλιών δεν θα πηγαίνουν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς κοκ».
 
Ο κ. Λοβέδρος τόνισε ότι «τώρα το ΕΣΡ, ως μόνο συνταγματικώς αρμόδιο όργανο, θα ρυθμίσει τους κανόνες του τηλεοπτικού παιχνιδιού με βάση τους κανόνες της Δημοκρατίας και της πολυφωνίας. 
 
Και κάτι ακόμη, ως υστερόγραφο: η Δημοκρατική Συμπαράταξη δικαιώθηκε όχι μόνο για τη στάση που κράτησε από την κατάθεση του νόμου-Παππά, αλλά και για τις θέσεις της στη φάση της ανάδειξης της ηγεσίας του ΕΣΡ, μόλις το ΣτΕ δημοσίευσε το περιεχόμενο της απόφασής του».
 
Το Ποτάμι: Ο κ. Παππάς έπρεπε να είχε πάει σπίτι του
Το Ποτάμι, από την άλλη, υπογράμμισε ότι «η απόφαση του ΣτΕ δικαιώνει πλήρως αυτό που το Ποτάμι είχε επισημάνει από την πρώτη στιγμή: ότι αρμόδιο για την προκήρυξη των τηλεοπτικών αδειών είναι μόνο το ΕΣΡ. 
 
Ο κ. Παππάς παρά τις επίμονες και αντισυνταγματικές ένεργειές του δεν κατόρθωσε να γίνει ύπατος καναλάρχης, ώστε να ελέγξει πλήρως τον χώρο της τηλεοπτικής ενημέρωσης. Σε μια κανονική χώρα θα είχε πάει σπίτι του. Στην Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ απλώς άλλαξε υπουργείο. Προφανώς για να συνεχίσει από εκεί τις προσπάθειες για το στήσιμο της νέας διαπλοκής και τη στοχοποίηση ενοχλητικών φωνών».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:09