search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 04:00
MENU CLOSE

Μισέλ Μπαρνιέ: Η ΕΕ πρέπει να επιδείξει «ειδική προσοχή» στο Brexit

14.01.2017 12:08
Έτοιμη η απάντηση της ΕΕ στο Brexit - Media

Ο Μισέλ Μπαρνιέ, Ευρωπαίος διαπραγματευτής που είναι υπεύθυνος για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ (Brexit) δήλωσε σήμερα ότι η ΕΕ θα χρειαστεί “να επιδείξει ειδική προσοχή” αναφορικά με την πρόσβαση των βρετανικών χρηματοοικονομικών εταιριών στην ενιαία αγορά, εξαιτίας του μεγάλου ρίσκου που θα μπορούσε να προκαλέσει το Λονδίνο στην οικονομική σταθερότητα της ΕΕ.

Απαντώντας σε ένα δημοσίευμα της εφημερίδας “The Gurdian” το οποίο ανέφερε ότι o Μπαρνιέ είπε σε μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι ο ίδιος, επιθυμεί την υιοθέτηση ειδικής συμφωνίας για τη διατήρηση της πρόσβασης των ευρωπαϊκών εταιριών στο City του Λονδίνου, ο Μπαρνιέ ανέφερε σε ανάρτησή του, στο Twitter: “Όταν ρωτήθηκα για την ισότητα των μέτρων είπα: Η ΕΕ θα πρέπει να επιδείξει ειδική προσοχή στο ρίσκο ενδεχόμενης οικονομικής αστάθειας κι όχι ειδική συμφωνία πρόσβασης στο City.”

Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΕ δήλωσε ότι το δημοσίευμα της εφημερίδας “The Guardian” “δεν εκφράζει σωστά” στα σχόλια που έκανε ο Μπαρνιέ σε μία συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών που είχε με μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την προηγούμενη εβδομάδα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24