search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:05
MENU CLOSE

Τα 10 πιο συχνά λάθη στις επαγγελματικές συνεντεύξεις

14.01.2017 13:22
Τα 10 πιο συχνά λάθη στις επαγγελματικές συνεντεύξεις  - Media

 

Όπως λέει ένα αμερικάνικο ρητό, ποτέ δεν έχεις δεύτερη ευκαιρία για να κάνεις μία πρώτη καλή εντύπωση. Πόσο μάλλον όταν αυτό αφορά το επαγγελματικό μέλλον. Οι συνεντεύξεις για δουλειά είναι πολύ σημαντικές και κανένας δεν θέλει να κάνει κάποιο λάθος που θα του στοιχίσει μία πιθανή πρόσληψη.

Το σάιτ career builder δημοσιοποίησε έναν οδηγό με τα λάθη που πρέπει να αποφύγει ο υποψήφιος υπάλληλος, μετά από έρευνα σε 2.300 στελέχη που εργάζονται στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού:

1.Άγχος

Η έλλειψη αυτοπεποίθησης και η ελλιπής προετοιμασία μπορεί να προκαλέσει άγχος και φόβο, στοιχεία ορατά στον εργοδότη που λειτουργούν άκρως αρνητικά.

2. Ψέματα

Οι υπερβολές για τις ικανότητες του υποψηφίου ή αν ο υποψήφιος εργοδότης αντιληφθεί ότι ο συνεντευξιαζόμενος λέει κάποιο ψέμα, μηδενίζουν την πιθανότητα πρόσληψης.

3. Χρήση κινητού τηλεφώνου

Το 64% των εργοδοτών απάντησε ότι θα επηρεαζόταν αρνητικά αν ο υποψήφιος υπάλληλος απαντούσε σε κάποιο τηλεφώνημα ή έστελνε sms κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Συμβουλή: βάλτε το κινητό σας σε αθόρυβη λειτουργία.

4. Αλαζονική συμπεριφορά

Η αυτοπεποίθηση είναι πολύ σημαντικό προσόν για την επαγγελματική επιτυχία, όμως η αλαζονεία και η στάση τύπου «μόνο εγώ είμαι ιδανικός για αυτή τη δουλειά» είναι άκρως αρνητική, σύμφωνα με το 59% των ερωτηθέντων.

5. Ακατάλληλο ντύσιμο

Κι όμως, ένας ιδανικός υποψήφιος μπορεί να αποκλειστεί μόνο και μόνο αν είναι ντυμένος ακατάλληλα στη συνέντευξη. Τα ρούχα, πρέπει σε κάθε περίπτωση να είναι καθαρά, σιδερωμένα και σύμφωνα με το προφίλ της εταιρίας.

6. Αργοπορία

Αν κάποιος αργήσει να πάει στη συνέντευξη για οποιοδήποτε λόγο, τότε ο εργοδότης το εκλαμβάνει ως αγένεια, έλλειψη σωστού προγραμματισμού και αντιεπαγγελματικό.

7. Έλλειψη οπτικής επαφής

Καλό είναι να μην περιπλανιέται ασκόπως το βλέμμα του υποψηφίου καθώς προσπαθεί να πείσει για τα προσόντα του. Κοιτάξτε τον πιθανό εργοδότη σας στα μάτια για να δείξετε ότι έχετε δυνατότητα συγκέντρωσης στον στόχο και πειθώ.

8. Νευρικές κινήσεις

Όσο κακή είναι η ακινησία, άλλο τόσο κακές είναι οι νευρικές κινήσεις. Η υπερκινητικότητα, το παίξιμο με τα μαλλιά και οι έντονες χειρονομίες δρουν αρνητικά απέναντι στον πιθανό εργοδότη.

9. Κακή γλώσσα του σώματος

Οι εργοδότες περιγράφουν τι σημαίνει κακή γλώσσα του σώματος από τον άνθρωπο που έχουν απέναντί τους: αδύναμη χειραψία, κακή στάση του σώματος στην καρέκλα, σταυρωμένα χέρια.

10. Αδυναμία χαμόγελου

Ο επαγγελματισμός δεν πρέπει να συνδέεται με τη σοβαροφάνεια. Οι υπεύθυνοι προσλήψεων θεωρούν ότι η έλλειψη χαμόγελου δείχνει απουσία θετικής στάσης.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:05