search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:55
MENU CLOSE

Η Αθήνα των διακοπών

12.08.2011 00:12
Η Αθήνα των διακοπών - Media

Η Αθήνα ήταν πάντα για τους λίγους (αυτούς που ξέρουν δηλαδή) ο πιο ελκυστικός τόπος για διακοπές τον Αύγουστο. Πριν από όλα είναι άδεια.

ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ

Η Αθήνα ήταν πάντα για τους λίγους (αυτούς που ξέρουν δηλαδή) ο πιο ελκυστικός τόπος για διακοπές τον Αύγουστο. Πριν από όλα είναι άδεια. Όλο αυτό το ανθρωπομάνι με τα αυτοκίνητά του τιμάει τα χωριά και τα νησιά της πατρίδας, τα βουνά και τις θάλασσες των γενέθλιων τόπων και αφήνει την πρωτεύουσα στην αποκλειστική χρήση και απόλαυση των εραστών της πόλης και εσχάτως των μεταναστών και λαθρομεταναστών. Η Αθήνα τον Αύγουστο, ακόμα και στο κέντρο της, μοιάζει με έρημη πόλη, μια πόλη στην οποία έπεσε επιδημία και έχουν μείνει όσοι δεν είχαν τη δυνατότητα να μετακινηθούν. Ωστόσο, στις υπέροχες γωνιές της, παρά την ανεπανόρθωτη καταστροφή που έχει υποστεί, υπάρχουν ζωντανοί παράδεισοι σε κάθε εκδοχή και για κάθε γούστο, που περιμένουν τους λιγοστούς πιστούς. Η Αθήνα έχει βουνά, θάλασσες, πλατείες, πάρκα, λίμνες, απίθανους σε αριθμό, φαντασία και ποικιλία χώρους απόδρασης – όλα ένα τσιγάρο δρόμο. Η εγκαταλειμμένη Αθήνα είναι η ωραιότερη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:55