search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:04
MENU CLOSE

Κ. Καραμανλής: Ο κ. Παπανδρέου επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος

15.01.2017 15:38
Κ. Καραμανλής: Ο κ. Παπανδρέου επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος - Media

 

“Επικίνδυνη” χαρακτήρισε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα, στη διάρκεια ομιλίας του σε κομματική συνεστίαση στη Θεσσαλονίκη.

“Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες σιγά σιγά γυρίζουν την πλάτη τους στην πιο επικίνδυνη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Γυρίζουν την πλάτη σε όλους αυτούς που πούλησαν ελπίδα, αλλά τελικά έφεραν οπισθοδρόμηση για τον τόπο μας και απογοήτευση για όλους τους πολίτες. Φτάνει πια με μια κυβέρνηση που όσα έχει κάνει ένα μόνο αποτέλεσμα έχει. Να ανατροφοδοτείται η κρίση και να μπαίνει η πατρίδα μας όλο και πιο βαθιά μέσα σε αυτήν. Μια κρίση που να είμαστε ειλικρινείς, έχει τσακίσει, αλλά πιο σημαντικό από όλα, έχει ταπεινώσει όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες”, είπε ο κ. Καραμανλής.

“Στη Νέα Δημοκρατία, δεν είμαστε αντιαριστεροί. Έχουμε απόλυτο σεβασμό στους αγωνιστές όλων των πλευρών. Πρέπει όμως κάποτε, να τελειώσουμε με τη μυθοποίηση της Αριστεράς, την οποία, αν θέλετε σε μεγάλο βαθμό, και εμείς εκθρέψαμε. Υγιή σεβασμό ασφαλώς και έχουμε. Υπερβολικό δέος όμως όχι. Χρειαζόμαστε μια παράταξη που θα βάλει τέλος στη ζημιά που κάνει η κυβέρνηση της «Πρώτης φοράς Αριστερά»”.

Επισήμανε ότι η Ελλάδα χρειάζεται τη Ν.Δ. γιατί έχει αποδείξει ότι ήταν αυτή που έβγαλε τον τόπο από τα δύσκολα και τόνισε: “Πιστεύω ακράδαντα ότι σήμερα όσο ποτέ άλλοτε έχουμε ανάγκη από τον ορθό λόγο, το πολιτικό μέτρο, και τη δωρικότητα του ιδρυτή μας και πατριάρχη της παράταξής μας, του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Χρειαζόμαστε λοιπόν σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, μία παράταξη που είναι σταθερή στο δόγμα «ανήκουμε εις την Δύση», αλλά και πανέτοιμη να κάνει σοβαρή κριτική και να πει τα μεγάλα “όχι” στους Ευρωπαίους.

Όπως είπε το 2009 ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είχε προειδοποιήσει έγκαιρα και είχε κρούσει τον κώδωνα κινδύνου και αν τον είχαν ακούσει οι Έλληνες τα πράγματα θα ήταν σήμερα διαφορετικά. “Ο Θεσσαλονικιός πολιτικός, ο άνθρωπος που ηγήθηκε αυτής της παράταξης σε δύσκολες στιγμές για τον τόπο, και την οδήγησε σε μεγάλες επιτυχίες, ο Κώστας Καραμανλής, είχε το θάρρος σε πρώτο βήμα να ζητήσει την συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων, για τα μέτρα πού έπρεπε να είχαμε πάρει από το 2009, είχε το θάρρος να προκηρύξει εκλογές, είχε το θάρρος να πει όλη την αλήθεια στους Έλληνες. Να πει ότι έρχονται δύσκολες στιγμές και πρέπει να μαζευτούμε. Αν τότε οι Έλληνες τον είχαμε ακούσει, είμαι σίγουρος πως τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά”, παρατήρησε.

Για τη συνάντηση της Φώφης Γεννηματά με τον Γιώργο Παπανδρέου και τη συμμετοχή του ΚΙΔΗΣΟ στη Δημοκρατική Συμπαράταξη σχολίασε πως ο κ. Παπανδρέου “επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος”. “Τώρα βέβαια μαθαίνουμε, ότι επιστρέφει ο κ. Παπανδρέου στον τόπο του εγκλήματος. Δεν νομίζω ότι πρέπει να υπεισέλθουμε στα εσωτερικά ενός άλλου κόμματος. Αλλά νομίζω ότι πρέπει να δεχτούμε ότι στην πολιτική, είναι επικίνδυνο να μην ακούς ότι λένε οι πολίτες. Φαίνεται ότι κάποιοι εκεί στο ΠΑΣΟΚ, αφού αμφιταλαντεύθηκαν ανάμεσα στον λαϊκισμό και στην υπευθυνότητα, τελικά κλείνουν προς την παράδοση του παλαιού και φαύλου ΠΑΣΟΚ. Ας πρόσεχαν. Σήμερα όλοι ξέρουμε ότι έχουμε ανάγκη από πολιτικές δυνάμεις οι οποίες είναι εδώ, είναι ισχυρές και λένε την αλήθεια. Και όχι από τα αποπαίδια του Ανδρέα Παπανδρέου”, υπογράμμισε.

Στη διάρκεια της συνεστίασης που οργάνωσε η ΝΟΔΕ Β΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. τιμήθηκαν τέως βουλευτές του κόμματος στην εν λόγω περιφέρεια.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:03