search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:58
MENU CLOSE

Συμβολική η διάσκεψη για την ειρήνη στη Μ. Ανατολή χωρίς Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους

15.01.2017 16:30
Συμβολική η διάσκεψη για την ειρήνη στη Μ. Ανατολή χωρίς Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους - Media

 

Συμβολικό χαρακτήρα έχει η Διάσκεψη των Παρισίων για την Ειρήνη στη Μέση Ανατολή.

Εκπρόσωποι 75 χωρών βρίσκονται στη γαλλική πρωτεύουσα, ανάμεσά τους όμως δεν υπάρχουν ούτε Ισραηλινοί, ούτε Παλαιστίνιοι.

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Μαρκ Ερό τόνισε την ανάγκη επανέναρξης των ειρηνευτικών συνομιλιών.

«Η συλλογική ευθύνη μας είναι να καταφέρουμε να φέρουμε τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους πίσω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Διότι μόνο οι διαπραγματεύσεις θα μπορέσουν τελικά να οδηγήσουν στην υλοποίηση της λύσης των δύο κρατών και να φέρουν την ειρήνη και την ασφάλεια στη Μέση Ανατολή», τόνισε ο Ερό.

Σύμφωνα με αναλυτές, όμως, οι προσδοκίες παραμένουν χαμηλές.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου χαρακτήρισε τη διάσκεψη «στημένη», υποστηρίζοντας ότι έχει ως στόχο την υιοθέτηση αντιισραηλινών επιχειρημάτων.

Οι Παλαιστίνιοι από την πλευρά τους στηρίζουν τη γαλλική πρωτοβουλία και προσδοκούν χρήσιμα αποτελέσματα.

«Πιστεύουμε ότι είναι ένα πολύ θετικό σημάδι πως η διεθνής κοινότητα είναι πρόθυμη να συμμετάσχει και να συνεισφέρει για να διασωθεί η λύση των δύο κρατών. Πιστεύουμε ότι η γαλλική πρωτοβουλία είναι μια αχτίδα φωτός σε μια κατάσταση εξαιρετικά ζοφερή και πολύ επικίνδυνη», είπε το μέλος της PLO Χανάν Ασράουι.

Από το Βατικανό, όπου βρέθηκε για τα εγκαίνια της πρεσβείας της Παλαιστινιακής Αρχής, ο Μαχμούτ Αμπάς δήλωσε ότι η πρόθεση του Τραμπ να μετακινήσει την αμερικανική πρεσβεία από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ δεν θα βοηθήσει την ειρηνευτική διαδικασία.

Πηγή: euronews

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:57