search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:55
MENU CLOSE

Τερέζα Μέι: Εικασίες τα περί «σκληρού» Brexit

16.01.2017 09:48
Τερέζα Μέι: Εικασίες τα περί «σκληρού» Brexit - Media

Τα δημοσιεύματα και οι αναφορές στα μέσα ενημέρωσης ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα αποκαλύψει τα σχέδια για ένα «σκληρό» Brexit στην ομιλία της αυτή την εβδομάδα είναι «εικασίες», δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπός της.

Δημοσιεύματα στον Τύπο υπαινίχθηκαν ότι στην αυριανή της ομιλίας η Μέι θα παρουσιάσει επιγραμματικά τα σχέδια για να δοθεί προτεραιότητα στον έλεγχο της μετανάστευσης και τις διμερείς εμπορικές συμφωνίες με την Βρετανία να αποχωρεί από την ενιαία αγορά και την τελωνειακή ένωση της ΕΕ.

Ερωτηθείσα εάν οι αγορές δικαιολογημένα αναμένουν μια προαναγγελία ενός «σκληρού» Brexit χωρίς πρόσβαση στην ενιαία αγορά, η εκπρόσωπος δήλωσε: «Είναι εικασίες».

Η λίρα σημείωσε νωρίτερα πτώση έως 1,5%, εν μέσω δημοσιευμάτων ότι η Μέι θα στείλει το μήνυμα πως η Βρετανία βρίσκεται σε τροχιά για ένα «σκληρό» Brexit από την ΕΕ.

 

Χαιρετίζει τις δηλώσεις Τραμπ περί Brexit

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι χαιρέτισε τη δέσμευση του νεοεκλεγέντος Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να εργαστεί για μια εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπός της.

Η εκπρόσωπος της Μέι δήλωσε επίσης ότι αναμένει η πρώτη συνάντηση μεταξύ της Βρετανίδας πρωθυπουργού και του Τραμπ να λάβει χώρα στις ΗΠΑ και ότι οι διαδικασίες για αυτό βρίσκονται ήδη υπό επεξεργασία.

Πρόσθεσε επίσης ότι η Μέι συμμερίζεται την άποψη του υπουργού της επί των Οικονομικών ότι η Βρετανία είναι έτοιμη να εξετάσει εναλλακτικά οικονομικά μοντέλα μετά το Brexit, εάν αναγκαστεί να το κάνει.

Ο Φίλιπ Χάμοντ φέρεται να δήλωσε χθες ότι η χώρα θα μπορούσε να αλλάξει το οικονομικό της μοντέλο για να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητα εάν επρόκειτο να φύγει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία για πρόσβαση στην ενιαία αγορά.

«Συμμερίζεται την άποψη που (ο Χάμοντ) έθεσε. Ότι θα θέλαμε να παραμείνουμε στο κυρίαρχο ρεύμα ενός αναγνωρίσιμου συστήματος φορολόγησης ευρωπαϊκού τύπου», δήλωσε σε δημοσιογράφους.

«Αλλά εάν αναγκαστούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό επειδή δεν θα μπορούμε να έχουμε τη σωστή συμφωνία, τότε είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε».

Η εκπρόσωπος αρνήθηκε να σχολιάσει την υποχώρηση της στερλίνας σε χαμηλό τριών μηνών λόγω των φόβων ότι η Μέι ίσως χρησιμοποιήσει την αυριανή της ομιλία για να δηλώσει ότι η Βρετανία αναμένεται να έχει ένα «σκληρό» Brexit, αποχωρώντας από την ενιαία αγορά της ΕΕ.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:54