search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:01
MENU CLOSE

Χάλασαν τα λιφτ στον Παρνασσό, πιάστηκαν στα χέρια οι σκιέρ-Παρέμβαση Μπακογιάννη, τι ζητά ο Περιφερειάρχης (Video)

16.01.2017 06:23
Σοβαρά τραυματισμένος αλλά εν ζωή εντοπίστηκε ο ηλικιωμένος που αγνοούταν  στον Παρνασσό - Media

Το φως της δημοσιότητας είδε το βίντεο που δείχνει εκδρομείς στο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού, να περιμένουν σε μία αμέτρητη ουρά, λόγω βλάβης του λιφτ, και εν τέλει να πιάνονται στα χέρια, επειδή κάποιος από αυτούς αποπειράθηκε να «κλέψει» σειρά.

Σκιέρ σπρώχνονται με άλλους να προσπαθούν να τους ηρεμήσουν και άλλους να φωνάζουν «σκότωσέ τον» σε βάρος όσων επιχειρούσαν να «κλέψουν» την ουρά που είχε σχηματιστεί.

Μετά τη βλάβη αρχικά λειτουργούσε μόνο η τηλεκαμπίνα «Αφροδίτη» και το διπλό λιφτ «Αίολος». Μετά τις 12:30 μπήκε σε λειτουργία το λιφτ «Βάκχος» με αποτέλεσμα να διακοπεί η λειτουργία του λιφτ «Αφροδίτη» και να δημιουργηθούν τεράστιες ουρές στην αφετηρία των λιφτ.

Χιονοδρόμοι περίμεναν έως και μιάμιση ώρα για να κάνουν μια κατάβαση ενώ από την πλευρά της Φτερόλακκας ο χρόνος αναμονής άγγιζε τις δύο ώρες.

Κ. Μπακογιάννης: Δώστε το χιονοδρομικό κέντρο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

«Είναι λυπηρό να υπάρχουν τέτοια φαινόμενα», δηλώνει ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης σχολιάζοντας όσα εκτυλίχθηκαν χθες στις πίστες του χιονοδρομικού κέντρου.

Συγκεκριμένα, χιλιάδες λάτρεις του σκι βρέθηκαν χθες στον Παρνασσό, αλλά την ίδια στιγμή οι περισσότερες πίστες ήταν εκτός λειτουργίας, για διάφορους λόγους, γεγονός που προκαλούσε ένταση, αφού δεν υπήρχαν πειστικές απαντήσεις. Το μεσημέρι είχαν σχηματιστεί ουρές στους λιγοστούς αναβατήρες που λειτουργούσαν, χωρίς να λείψουν οι διαπληκτισμοί και τα επεισόδια.

Ο κ. Μπακογιάννης, ο οποίος στο παρελθόν είχε ζητήσει την εμπλοκή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη λειτουργία του κέντρου, σε δήλωσή του, αναφέρει ότι «σε μία περίοδο που προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε κάθε πηγή εσόδων, εικόνες όπως αυτές στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, δείχνουν ότι λείπει η οργάνωση και ο σχεδιασμός για να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε, όχι μόνο για τη Στερεά Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρη τη χώρα, τον τουριστικό μας πλούτο».

Μάλιστα, ο ίδιος επανέρχεται στην πρότασή του, σημειώνοντας: «Έχουμε καταθέσει την πρότασή μας, ώστε το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, που σήμερα διαχειρίζεται η ΕΤΑΔ, να περάσει στη διαχείριση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για να αποκτήσει την εικόνα που πρέπει και να αποφέρει κέρδη για τον τουρισμό και την οικονομία. Θυμίζω ότι η Περιφέρειά μας εξασφάλισε, μέσω ΕΣΠΑ, σχεδόν 30 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό αυτού του χιονοδρομικού κέντρου. Είναι λυπηρό να αντιμετωπίζονται τέτοια φαινόμενα. Νομίζω ότι έχει έρθει ο καιρός να επανέλθουμε και να δούμε σοβαρά την πρόταση αυτή».

 

 

 

Πηγή:thestival.gr 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:00