search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:21
MENU CLOSE

Ο Σόιμπλε προειδοποιεί: Μην διώξετε το ΔΝΤ…

16.01.2017 14:13
Ο Σόιμπλε προειδοποιεί: Μην διώξετε το ΔΝΤ... - Media

 

«Τελεσίγραφο» στην Αθήνα στέλνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλέ σχετικά με το ζήτημα της παρουσίας ή μη του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal, ο Σόιμπλε δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «αν το ΔΝΤαποφασίσει να μην λάβει μέρος στο ελληνικό πρόγραμμα, τότε η γερμανική Βουλή θα πρέπει να αποφασίσει αν θα εγκρίνει την έναρξη διαπραγματεύσεων για ένα νέο πρόγραμμα».

Προσέθεσε, δε, ότι «αν δεν ολοκληρωθεί με επιτυχία η δεύτερη αξιολόγηση (για τα βήματα που πρέπει να κάνει η Ελλάδα με βάση το πρόγραμμα στήριξης) και αν το ΔΝΤ αποφανθεί για τις συνέπειες της εξέλιξης αυτής, τότε το πρόγραμμα θα είναι παρωχημένο» υπογραμμίζοντας άνευ περιστροφών ότι «το πρόγραμμα συμφωνήθηκε μόνο με την προσδοκία ότι το ΔΝΤ θα λάβει μέρος».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Σόιμπλε προειδοποίησε την Αθήνα ότι αν το πρόγραμμα καταστεί «παρωχημένο, τότε θα έχουμε μια κατάσταση στην οποία θα πρέπει να καταλήξουμε σε κάτι καινούργιο. Δεν θα το συνιστούσα αυτό στην ελληνική κυβέρνηση. Αλλά θα ήμουν απολύτως ήρεμος. Η γερμανική Βουλή θα έπρεπε πρώτα να συζητήσει και να συμφωνήσει για το αν εγκρίνει ή όχι τη διαπραγμάτευση ενός νέου προγράμματος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις Σόιμπλε έρχονται ενώ ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ δηλώνει ότι πιθανή πλήρη αποχώρηση του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα θα πρέπει να έχει την έγκριση του Βερολίνου…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43