search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:19
MENU CLOSE

Τα 10 μεγαλύτερα «χτυπήματα» του Τραμπ στο twitter

17.01.2017 17:51
Τα 10 μεγαλύτερα «χτυπήματα» του Τραμπ στο twitter - Media

 

Από τότε που κέρδισε τις αμερικανικές εκλογές, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει εκμεταλλευτεί το Twitter για να κάνει σχόλια για την εξωτερική πολιτική, να ανακοινώσει σχέδια για το πρόγραμμα που προτίθεται να ακολουθήσει και κυρίως να κατακεραυνώσει όσους τόλμησαν να καταφερθούν εναντίον του.

Με 1,98 εκατομμύρια χρήστες να τον ακολουθούν ο εκλεγμένος πρόεδρος έχει παραχωρήσει κάποιες συνεντεύξεις σε παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης, αλλά έχει βασιστεί κυρίως στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ως όχημα αυτοπροβολής, επίθεσης και αντιπερισπασμού.

Κατά την μεταβατική περίοδο μέχρι την ορκωμοσία του, έχει εξαπολύσει τα πυρά του μέσω Twitter εναντίον χωρών, εταιρειών και προσώπων. Ανάμεσά τους η Κίνα, το Μεξικό, η Lockheed Martin, η Toyota, οι δημοσιογράφοι και τα μίντια, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, η Μέριλ Στριπ και το καστ του μιούζικαλ “Χάμιλτο픨.

Ακολουθούν ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά–και αμφιλεγόμενα– tweets του από την εκλογική του νίκη μέχρι σήμερα:

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

-“Εκτός από το ότι κέρδισα το Κολλέγιο των Εκλεκτόρων με μια σαρωτική νίκη, κέρδισα και την λαϊκή ψήφο αν αφαιρέσετε τα εκατομμύρια ανθρώπων που ψήφισαν παράνομα” (27 Νοεμβρίου 2016)

(Η Χίλαρι Κλίντον κέρδισε τελικά την λαϊκή ψήφο με σχεδόν 2,9 εκατομμύρια ψήφους περισσότερες. Οι ειδικοί και εκλεγμένοι αξιωματούχοι και από τα δύο πολιτικά στρατόπεδα έχουν διαψεύσει τους ισχυρισμούς για ευρείας κλίμακας εκλογική νοθεία).

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ

-“Αν η Κούβα δεν προτίθεται να κάνει μια καλύτερη συμφωνία για τον κουβανικό λαό, τους Κουβανούς/Αμερικανούς και τις ΗΠΑ ως σύνολο θα τερματίσω τη συμφωνία” (28 Νοεμβρίου 2016)

(Η απειλή του Τραμπ να διακόψει την αναθέρμανση των σχέσεων ΗΠΑ-Κούβας που ξεκίνησε ο Ομπάμα προκάλεσε προβληματισμό σχετικά με το μέλλον της αμερικανικής πολιτικής προς το υπό κομμουνιστικό καθεστώς νησί).

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ

-“Σε κανέναν δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να καίει την αμερικανική σημαία. Αν το κάνει, θα πρέπει να υπάρχουν επιπτώσεις–ίσως η στέρηση της υπηκοότητας ή ένας χρόνος στη φυλακή!” (29 Νοεμβρίου 2016)

(Η πρόταση του εκλεγμένου προέδρου προκάλεσε αντιδράσεις από το μεγαλύτερο τμήμα του πολιτικού χώρου της Ουάσινγκτον καθώς το κάψιμο της αμερικανικής σημαίας επιτρέπεται από το Σύνταγμα)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΪΒΑΝ

– “Η πρόεδρος της Ταϊβάν ΜΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ σήμερα για να με συγχαρεί επειδή κέρδισα την προεδρία. Σας ευχαριστώ!” (2 Δεκεμβρίου 2016)

(Ο Τραμπ προκάλεσε την οργή του Πεκίνου όταν έσπασε την αμερικανική διπλωματική παράδοση δεκαετιών συνομιλώντας με την πρόεδρο της Ταϊβάν Τσάι Ινγκ – βεν)

ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ

“Κάνω ό,τι μπορώ για να παραβλέπω τις πολλές εμπρηστικές δηλώσεις και τα εμπόδια του Προέδρου Ομπάμα. Νόμιζα ότι θα ήταν μία ήπια μετάβαση-ΟΧΙ!” (28 Δεκεμβρίου 2016)

 (Ο Ομπάμα, κάποια στιγμή, υπαινίχθηκε ότι θα μπορούσε να κερδίσει μία τρίτη θητεία αν δεν του το απαγόρευε το Σύνταγμα)

ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

– “Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να επιτρέπουμε να μεταχειρίζονται το Ισραήλ με τέτοια απόλυτη περιφρόνηση και έλλειψη σεβασμού. Είχαν στο παρελθόν έναν καλό φίλο στις ΗΠΑ, αλλά όχι πλέον. Η αρχή του τέλους ήταν η φρικτή συμφωνία με το Ιράν και τώρα αυτό (ΟΗΕ)! Βάστα Ισραήλ, η 20η Ιανουαρίου πλησιάζει γρήγορα!”

 (Στο στόχαστρο του Τραμπ ήταν η κυβέρνηση Ομπάμα που επέτρεψε να προχωρήσει το πρώτο ψήφισμα του ΟΗΕ μετά το 1979, το οποίο καταδικάζει το Ισραήλ για την πολιτική του εποικισμού, με το να μην χρησιμοποιήσει το δικαίωμα του βέτο που διαθέτει αλλά απέχοντας).

ΓΙΑ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

 -” Φοβερή κίνηση με καθυστέρηση (από τον Πούτιν)-Πάντα ήξερα ότι είναι πολύ έξυπνος!” (30 Δεκεμβρίου 2016)

 (Σε ένα μήνυμα που το έκανε γρήγορα retweet η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον, ο Τραμπ εξήρε τον Βλαντίμιρ Πούτιν επειδή δεν απέλασε Αμερικανούς σε αντίποινα για τα μέτρα που έλαβαν οι ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας για την φερόμενη ανάμειξή της στις εκλογές).

ΓΙΑ ΤΗN TOYOTA

– “Η Toyota Motor είπε ότι θα κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο στην Μπάχα, στο Μεξικό, για την παραγωγή αυτοκινήτων Corolla για τις ΗΠΑ. ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ! Κατασκευάστε εργοστάσιο στις ΗΠΑ ή πληρώστε μεγαλύτερο συνοριακό φόρο” (5 Ιανουαρίου 2017)

(Αυτή η επίθεση εναντίον της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο προκάλεσε βουτιά στις μετοχές της και σε εκείνες άλλων γιαπωνέζικων αυτοκινητοβιομηχανιών).

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΡΙΛ ΣΤΡΙΠ

-“Η Μέριλ Στριπ, μία από τις πιο υπερτιμημένες ηθοποιούς στο Χόλιγουντ, δεν με γνωρίζει αλλά μου επιτέθηκε χθες το βράδυ στις Χρυσές Σφαίρες. Είναι ένα δουλικό της Χίλαρι που έχασε πανηγυρικά”. (9 Ιανουαρίου 2017)

 (Ο Τραμπ ”έκλεισε τους λογαριασμούς” του με την 67χρονη αμερικανίδα ηθοποιό και κάτοχο τριών Όσκαρ, η οποία του άσκησε σκληρή κριτική για την διχαστική ρητορική του).

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

-“Οι μυστικές υπηρεσίες δεν θα έπρεπε ποτέ να επιτρέψουν αυτές τις ψευδείς ειδήσεις να ‘διαρρεύσουν’ στο κοινό. Η χαριστική βολή για μένα. Μήπως ζούμε στη ναζιστική Γερμανία;” (11 Ιανουαρίου 2017)

 (Μια εβδομάδα πριν από την εγκατάστασή του στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ κατηγόρησε τις μυστικές υπηρεσίες για μία εμπρηστική αλλά μη τεκμηριωμένη έκθεση που διέρρευσε στον Τύπο για τις φερόμενες διασυνδέσεις του με τη Μόσχα).  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:19