search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:20
MENU CLOSE

Πολιτική γενοκτονία στην Τουρκία: 142 χρόνια φυλάκισης στον Ντερμιτάς προτείνει ο εισαγγελέας

18.01.2017 06:56
Πολιτική γενοκτονία στην Τουρκία: 142 χρόνια φυλάκισης στον Ντερμιτάς προτείνει ο εισαγγελέας - Media

 

Τα κατηγορητήρια για του δύο συμπροέδρους του τουρκικού φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) ολοκληρώθηκαν από τους αρμόδιους εισαγγελείς και έγιναν γνωστά στους κατηγορούμενους.

Οι ποινές που προβλέπονται για τους δύο προέδρους του κόμματος, Σαλαχατίν Ντερμιτάς και Φιγκέν Γιουκσεντάγ, οι οποίοι κατηγορούνται για «διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης» [σ.σ. ΡΚΚ], «για την εξάπλωση τρομοκρατικής προπαγάνδας», για την «υποκίνηση μίσους και βίας» και για την «εναντίωσή τους στον νόμο για της διαδηλώσεις και τις συναθροίσεις».

Ο εισαγγελέας πρότεινε για την Γιουκσεντάγ ποινή φυλάκισης από 30 έως 83 χρόνια ενώ για τον Ντερμιτάς πρότεινε την εξωφρενική ποινή από 43 μέχρι και 142 χρόνια.

Οι δυο πρόεδρου του φιλοκουρδικού κόμματος καθώς και τα μέλη του διώκονται συστηματικά από το καλοκαίρι του 2015 μετά τις εκλογές της 7ης Ιουνίου όταν και έλαβαν το 13% των ψήφων των Τούρκων πολιτών, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία των φιλοκουρδικών κομμάτων στην Τουρκία. Έκτοτε ο Ερντογάν έχει ξεκινήσει ένα κυνήγι μαγισσών κατά του κόμματος και των μελών του, καθότι ήταν το μόνο κόμμα που θα μπορούσε – παρά τα όσα ζητήματα έχει- να ασκήσει ουσιαστική αντιπολίτευση στον Ερντογάν. Στις επαναληπτικές εκλογές του Νοεμβρίου 2015, το HDP έλαβε το ποσοστό του 11%.

Ο Ντερμιτάς μαζί με την Γιουκσεντάγ και άλλους 11 βουλευτές του HDP συνελήφθησαν με την κατηγορία πως συμμετέχουν σε «τρομοκρατική οργάνωση» στις 4 Νοεμβρίου 2016.  Πριν από λίγες εβδομάδες ο Ντερμιτάς στην απολογία του είχε δηλώσει πως «με κανέναν τρόπο δεν υποστηρίζω, δεν ενθαρρύνω, δεν συμμετείχα ή δεν συμμετέχω στην οργάνωση του ΡΚΚ». 

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:19