search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 04:43
MENU CLOSE

Ο Φετουλάχ Γκιουλέν έγινε… Monopoly σε γράφημα γνωστού αμερικανικού site

18.01.2017 08:26
Ο Φετουλάχ Γκιουλέν έγινε… Monopoly σε γράφημα γνωστού αμερικανικού site - Media

Μετά τα γεγονότα του περασμένου Ιουλίου και το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, η τουρκική κυβέρνηση και ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορούν τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν πως είναι εκείνος που οργάνωσε το πραξικόπημα καθότι επιθυμεί την ανατροπή της κυβέρνησης του ΑΚΡ.  Την επόμενη του πραξικοπήματος η Τουρκία ξεκίνησε όλες τις διαδικασίες για να ζητήσει την έκδοση του Γκιουλεν από τις ΗΠΑ, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως τα αποδεικτικά στοιχεία που φέρεται να έχει εις βάρος του Γκιουλέν στάλθηκαν στις ΗΠΑ με τις… κούτες.

Εξαιτίας της άρνησης των ΗΠΑ να ενδώσουν στις ασφυκτικές – και για πολλούς παράλογες λόγω της έλλειψης στοιχείων- πιέσεις της Τουρκίας για την έκδοση του Γκιουλέν, οι σχέσεις των δύο μερών πέρασαν μια μικρή κρίση μέχρι και τις αμερικανικές εκλογές, όταν και η εκλογή Τραμπ φαίνεται να άλλαξε λίγο το κλίμα μεταξύ των δυο χωρών.  Στις ΗΠΑ πολλοί ήταν οι πολιτικοί που ζήτησαν από την κυβέρνηση να εκδώσει τον Γκιουλέν στην Τουρκία και να διερευνήσει εκ νέου τα σχολεία του δικτύου Γκιουλέν σε όλη την αμερικανική επικράτεια. Έτσι πριν από λίγες μέρες ο Ντένι Ρεχμπεργκ έγραψε ένα κειμενο για το «The Hill» όπου παρακινούσε την νέα αμερικανική διοίκηση να εκδώσει άμεσα στην Τουρκία τον Φετουλάχ Γκιουλέν. Το γράφημα που συνόδευε το κείμενο ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον καθώς ήταν η… Gulenopoly.

 

 

Όπως φαίνεται παραπάνω το γράφημα αναπαριστά το γνωστό επιτραπέζιο παιχνίδι της Monopoly μόνο που ο Mr. Monopoly  δεν είναι άλλος από τον Φετουλάχ Γκιουλέν και το ταμπλό του παιχνιδιού αποτελείται διάφορα γεγονότα που σχετίζονται με το δίκτυο των σχολείων του.

Στη μέση του ταμπλό μπορεί να διαβάσει κανείς «Ο Φετουλάχ Γκιουλέν είναι ο αρχηγός μιας παγκόσμιας οργάνωσης που διαχειρίζεται ένα παράνομο δίκτυο από ακολούθους πιστούς στον Μουσουλμάνο κληρικό. Το Κίνημα Γκιουλέν έχει τελειοποιήσει την πολιτική και οικονομική επιρροή του, αλλά το παιχνίδι έρχεται στο τέλος του καθώς αποκαλύπτονται οι σκιώδεις επιχειρήσεις του». Το ενδιαφέρον στο ταμπλό είναι πως ένα τετράγωνο του παιχνιδιού είναι αφιερωμένο στην… έκδοση του στην Τουρκία, ενώ δεν παραλείπεται η αναφορά στις δύο έρευνες που είχαν ασκήσει στο παρελθόν οι διωκτικές αρχές του FBI σε σχολεία του Γκιουλέν σε Τέξας και Οχάιο.

«Οι Αμερικανοί αποκαλύπτουν την τρομοκρατική οργάνωση του Γκιουλέν» και «Ο τρομοκρατης Γκιουλέν στο στόχαστο των Αμερικών» ήταν ορισμένοι μόνο από τους τίτλους με τους οποίους τα τουρκικά ΜΜΕ «υποδέχθηκαν» το γράφημα αυτό. 

 

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15