search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 17:04
MENU CLOSE

Πληρωμένες διακοπές πολυτελείας, μπόνους 45%-Τα απίστευτα προνόμια των εργαζομένων (Photos-Video)

18.01.2017 09:00
Πληρωμένες διακοπές πολυτελείας, μπόνους 45%-Τα απίστευτα προνόμια των εργαζομένων (Photos-Video) - Media

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι αισθάνονται ευγνώμονες για ένα δωρεάν φλιτζάνι τσάι ή με κουπόνια αγοράς σε σούπερ μάρκετ.

Ωστόσο η πραγματικότητα για τους εργαζόμενους της εταιρίας money.co.uk είναι τελείως διαφορετική, καθώς απολαμβάνουν μια απίστευτη ποικιλία από προνόμια, από δωρεάν μπύρα, πληρωμένες εξόδους,  μπόνους 45%  και πληρωμένα όλα τα ετήσια έξοδα των διακοπών. Επίσης τους δίνονται ετησίως 5.000 στερλίνες για να δωρίσουν σε φιλανθρωπικό ίδρυμα της επιλογής τους.

Αυτό είναι όλο το έργο του Chris Morling, ιδρυτή και CEOς της money.co.uk, ο οποίος έχει κάνει αποστολή του να δημιουργήσει «το καλύτερο μέρος για να εργαστεί κανείς».  

Όπως αναφέρει «κοιτάζω την ομάδα μου, νιώθω ότι είναι το πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο μου».

Η τελευταία φάση του σχεδίου αυτού (το καλύτερο μέρος για να εργαστεί κανείς) είναι η 3 εκατ. στερλινών ανακαίνιση των γραφείων της εταιρίας η οποία αποφασίστηκε σε διαβούλευση με τους 50 εργαζομένους της εταιρίας σε συνεργασία με το διάσημο διακοσμητή  Laurence Llewelyn -Bowen.

Τώρα οι εργαζόμενοι κ Morling μπορούν να συνεδριάζουν στο «σαλέ», στη «βιβλιοθήκη» ή στη «σπηλιά πάγου» και να χρησιμοποιούν το Star Trek κινηματογράφο, την αίθουσα ψυχαγωγίας και τις τουαλέτες με θέμα τους Rolling Stones. Στην καρδιά του «γραφείου» των 10.000 τετραγωνικά πόδια είναι υπάρχει μια τεράστια αίθουσα ψυχαγωγίας.

Ο κ. Morling είπε ότι η ιδέα πίσω από το σχέδιο ήταν να «κάνουν ένα εξαιρετικό μέρος για τους ανθρώπους να εργαστούν».

«Πρόκειται για τη δημιουργία αυτού του υπέροχου μέρος, που προσφέρει τη διάθεση για παραγωγικότητα από τους εργαζόμενους», είπε. «Αυτό που κάναμε είναι πρότυπο σε όλη τη σχεδίαση γύρω από τις ανάγκες της ομάδας».

Μέσα σε επτά χρόνια το money.co.uk έχει αυξήσει το εργατικό του δυναμικό από επτά σε 50 άτομα και ο κ. Morling συνεχίζει να παίρνει συνέντευξη από κάθε υποψήφιο και να επενδύει στην εκπαίδευση του. 

Πριν από την έναρξη της ανακαίνισης, η οποία διήρκησε 14 μήνες, ο επιχειρηματίας ζήτησε από κάθε υπάλληλο να καταγράψει το τι έλειπε από το γραφείο τους.

Ο κ Morling είπε: «Κοιτάζοντας μετά την ομάδα μου, νιώθω περήφανος  που τους δίνω το καλύτερο από όλα. Τελικά η ομάδα μου είναι το πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο μου».

Μετά την ανακαίνιση οι εργαζόμενοι μπορούν να περπατήσουν μέχρι τις επιβλητικές πολεμίστρες του κάστρου σε ένα χώρο υποδοχής του οποίου οι τοίχοι είναι φυτεμένοι  με καταπράσινα φυτά.

Ο σχεδιασμός δίνει επίσης έμφαση στην χιούμορ και την κοινωνική αλληλεπίδραση, με τις μηχανές ποπ κορν, επιτραπέζιο ποδόσφαιρο και τον κινηματογράφο του Star Wars όλα προσθέτοντας στην αίσθηση του παιχνιδιού.

Με αυτόν τον τρόπο ο κ. Morling συνεχίζει να καλύπτει τη φιλοδοξία του να δημιουργήσει «το καλύτερο μέρος για να εργαστούν». Η δέσμευση προς τους εργαζομένους του είναι ακόμη πιο απαραίτητη δεδομένης της απόφασής του να έχει την έδρα της εταιρίας έξω από το Λονδίνο.

Και πρόσθεσε: «Όταν για πρώτη φορά αποφάσισα να δημιουργήσω την επιχείρησή μου έξω από το Λονδίνο ήξερα ότι οι προσλήψεις θα είναι δύσκολες.

«Οκτώ χρόνια μετά, είμαι αρκετά τυχερός γιατί έχω χτίσει μια ομάδα 50 ατόμων.

Την επόμενη χρονιά, η αναζήτησή μου για τους “βασιλιάδες” και “βασίλισσες” της τεχνολογίας θα είναι σε εξέλιξη, όπως σκοπεύω να αυξηθεί η ομάδα μου από ένα επιπλέον 20%.»

Παρά το γεγονός ότι τα «προνόμια και τα οφέλη» πηγαίνουν πολύ πέρα από τα δωρεάν φλιτζάνια τσαγιού ή τα εκπτωτικά κουπόνια στον τοπικό κινηματογράφο, οι εργαζόμενοι του money.co.uk μπορούν να επωφεληθούν από ένα δωρεάν χώρο γυμναστήριο, στούντιο γιόγκα και ευέλικτο ωράριο εργασίας.

Και για τις ημέρες όταν αισθάνονται λίγο λιγότερα κίνητρα, θα έχουν επίσης πρόσβαση σε τραπέζια μπιλιάρδου, ένα PS4 και δωρεάν μπύρες.

Σε κάθε εργαζόμενο του προσφέρονται ετήσια all inclusive μίνι αποδράσεις στο εξωτερικό σε προορισμούς όπως η Φλόριντα, τη Νέα Υόρκη, τη Βουδαπέστη, το Ντουμπρόβνικ και την Κοπεγχάγη.

Ο κ Morling πρόσθεσε ότι: «όταν οι εργαζόμενοι πιστεύουν πραγματικά ότι η εργοδοσία τους σέβεται και τους εκτιμά και ότι οι απόψεις τους ακούγονται  αισθάνονται δικαιωμένοι και η παραγωγικότητα τους γίνεται απεριόριστη». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 17:04